Provincie Utrecht

GS dragen bij aan herontwikkeling Kuststrook-Oost in Bunschoten

Op 7 december 2010 hebben Gedeputeerde Staten van Utrecht besloten een financiële bijdrage van 200.000 euro te verlenen voor de herontwikkeling van de Kuststrook-Oost in Bunschoten. De gemeente Bunschoten en de provincie Utrecht ondertekenen hiervoor een overeenkomst op 15 december 2010. De bijdrage komt uit het Fonds Uitplaatsing Hinderlijke Bedrijven (FUHB).

De bijdrage aan de herontwikkeling is onder andere gekoppeld aan de uitplaatsing van het visverwerkend bedrijf Muys.

Woningen en nieuwe jachthaven
De verplaatsing van Muys en de sanering van het gebied is door de gemeente voortvarend aangepakt. Hiermee behoort de door het bedrijf veroorzaakte stankoverlast aan de Kuststrook-Oost tot het verleden. De bijdrage van 200.000 euro uit het Fonds maakt deel uit van een door de provincie Utrecht toegezegde bijdrage van 2,5 miljoen euro voor de ontwikkeling van de Kuststrook-Oost. De Kuststrook wordt opnieuw ingericht met circa 140 woningen, een nieuwe jachthaven en betere voorzieningen voor recreatie en verkeer.

Planning
De bouwactiviteiten voor de herontwikkeling aan de Kuststrook-Oost starten in december 2010. Verwachting is dat het project in 2014 wordt afgerond.

Provinciaal fonds
De overeenkomst met de gemeente Bunschoten is een uitwerking van het provinciale Fonds Uitplaatsing Hinderlijke Bedrijven (FUHB). Naast reductie van milieuhinder moet de uitplaatsing van bedrijven ook leiden tot een duurzame gebiedsontwikkeling ter plaatse. Met een financiële bijdrage van de provincie is het voor gemeenten mogelijk de door hen gewenste uitplaatsing te realiseren en te komen tot een nieuwe gebiedsontwikkeling op de vrijkomende locatie.

Voor persinformatie:
clara.van.foreest@provincie-utrecht.nl, (030) 258 33 19 / 06 18 07 83 55

Voor algemene vragen:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11