Gemeente Haaksbergen


Prijswinnaar bekend

07-12-2010 Op de foto de drie winnaars Jacqueline Spikker, Ben Lensink en Srirang Manohar met in hun handen hun ingezonden foto. Helemaal links Loes Hassink van de uitgever. Burgemeester Loohuis toont het nieuwe GemeenteKompas.

Ben Lensink is de winnaar geworden van de fotowedstrijd voor GemeenteKompas 2011. Zijn `schip' prijkt op de voorkant van de nieuwe gemeentegids. Zijn foto van het nieuwe deel van het gemeentehuis, met een weerspiegeling in de ramen van het bedrijfsrestaurant, is net even anders. Op het eerste gezicht een bekend plaatje, maar ook weer niet helemaal. Je moet er even over nadenken. Daarmee beantwoordt de foto helemaal aan de opdracht van de fotowedstrijd: breng Haaksbergen eens op een onverwachte manier in beeld.

Srirang Manohar en Jacqueline Spikker behaalden respectievelijk de tweede en derde prijs. Ben Lensink was verguld met zijn eerste prijs: "Grappig om je eigen foto op de voorkant van zo'n boekwerk te zien. Ik maak heel veel foto's en dan voelt dit wel als een leuke waardering." De winaars hadden behoorlijke concurrentie. Er werden 91 foto's ingezonden. Vaak van goede kwaliteit. Afgelopen maandagavond kregen de drie winnaars de prijzen uitgereikt uit handen van burgemeester Loohuis, tevens voorzitter van de jury. Ben Lensink kreeg vier ingelijste kunstdrukken van Jan te Wierik aangeboden van Loes Hassink, namens de gelijknamige uitgever. Manohar en Spikker mogen een mooie foto op canvas laten bedrukken. Alle prijswinnaars kregen een boekje van Jan te Wierik en bloemen.


De prijswinnende foto van Ben Lensink Tweede prijs Derde prijs

Verspreiding

Het GemeenteKompas 2011 wordt de komende twee weken huis aan huis verspreid in heel Haaksbergen. In de gids is informatie te vinden over onder meer het college, de gemeenteraad en de gemeentelijke producten. Tevens kunnen inwoners hierin gemakkelijk adresgegevens vinden van verenigingen. De gids wordt uitgegeven door Hassink Drukkers uit Haaksbergen.