Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 07-12-2010

Politie houdt twee verdachten van auto-inbraak aan dankzij getuige

BREDA: De politie hield dinsdag rond 05.00 uur twee 26-jarige mannen aan in de Valkenierslaan voor diefstal uit auto's. Een getuige zag rond 04.40 uur dat er twee mannen zich verdacht ophielden bij geparkeerde auto's en belde de politie. De politie hield de twee, die zich verstopt hadden, aan op aanwijzen van de getuige. Bij hen werd een tasje met inbrekerswerktuig gevonden. Ook trof politiehond Juup de tas aan waar de twee eerder mee rondliepen. Dit was ook gezien door de oplettende getuige. In de tas zaten autoradio's en een airbag. De verdachten, afkomstig uit Litouwen, zijn naar het politiebureau vervoerd en ingesloten voor verder onderzoek.
Uit welke auto's de apparatuur afkomstig is is nog niet duidelijk. De politie roept gedupeerden van auto-inbraak op aangifte te doen.

Hennepkwekerij op zolder woning aangetroffen

BREDA: De politie trof dinsdag in een woning aan de Rijnstraat op zolder een hennepkwekerij aan met ongeveer 180 hennepplanten. De politie kwam de kwekerij op het spoor door een anonieme melding die via de stichting M. binnenkwam.
De hennepkwekerij is geruimd en de bewoners, een 44-jarige man en zijn 64-jarige moeder, zijn verhoord. De man verklaarde dat de kwekerij van hem was.
In de woning was sprake van diefstal van stroom. Het energiebedrijf is in kennis gesteld. De fraude-inspecteur heeft de meter vervolgens afgekoppeld en voor controle meegenomen. De stroom van de woning is afgesloten en zal pas weer worden aangesloten als de bewoners de gestolen stroom en een boete hebben betaald. Het energiebedrijf doet aangifte van diefstal van stroom. De woningbouwvereniging die de woning verhuurt is in kennis gesteld van de aanwezigheid van de kwekerij. Tegen de bewoners wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie treft 'hennepaanhangers' aan

ETTEN-LEUR: De politie trof dinsdag in een verzamelgebouw aan de Nijverheidsweg twee aanhangwagens aan die ingericht waren als
hennepkwekerij. De politie trof de aanhangwagens aan na een tip. Op het moment van de ontdekking waren er geen planten meer in de grote aanhangers aanwezig. De apparatuur voor de kwekerij zat er nog wel in. Er zijn geen verdachten aangehouden aan de hand van de ontdekking. De politie onderzoekt wie de ruimte huurt.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 07-12-2010 17:01 | © Regio Midden en West Brabant |