Gemeente Lansingerland

CJG onder één dak


Door aan een touw te trekken, waardoor de vlag van het CJG Lansingerland zich ontvouwde, heeft wethouder Werner ten Kate van Jeugd en Jongeren, het nieuwe pand van CJG Lansingerland officieel geopend.

Hij verrichtte de opening op 6 december samen met Heidi Duijvestijn van Vierstroom, Ed van Herk van CJG Rijnmond, Fred Verhoogt van Kwadraad en Hans van Es van Bureau Jeugdzorg.

Opening CJG Lansingerland
Â

Nieuwe adres
Het CJG is gevestigd te Noorderparklaan 2, Bergschenhoek. Telefoon (010) 444 46 26, E-mail: info@cjglansingerland.nl, Website: www.cjglansingerland.nl

Laagdrempelige organisatie
Ten Kate wees er in zijn speech op dat dit de tweede opening van het CJG Lansingerland was. âIn februari heeft mijn voorganger Naushad Boedhoe, die het leeuwendeel van het werk voor het CJG heeft gedaan, het startsein gegeven voor de netwerkorganisatie en nu zitten de samenwerkende partners allemaal in een gebouw. âMaar zoâ, zei hij, âhet gaat niet alleen om het fysieke gebouw, het gaat met name om de inhoud, dat mensen het CJG weten te vinden. Het gebouw is alleen een hulpmiddel, van waaruit het CJG de taken kan uitvoeren. Het CJG is een laagdrempelige organisatie, waar ouders terecht kunnen met al hun vragen over opvoeding en opgroeien. De nadruk bij het CJG ligt op preventie en eventueel toeleiding naar die gespecialiseerde hulp of zo iets.â

Meerwaarde CJG
Frans Wetering van 3B-wonen, de eigenaar van de benedenverdieping, legde daarna uit waarom zijn organisatie investeert in maatschappelijk vastgoed. âWij vinden het belangrijk om naast woningen voor mensen met een smalle beurs ook te investeren in voorzieningen die van direct belang zijn van de inwoners. Het CJG is daar een voorbeeld van. Heidi Duijvestijn van Vierstroom ging tot slot in op de meerwaarde van het CJG. âDoor de samenwerking in de netwerkorganisatie weten de hulpverleners elkaar steeds beter te vinden en weten steeds beter gebruik te maken van elkaars expertise. Doordat we gezamenlijk de casuïstiek bespreken, is eerder interventie mogelijk en kunnen grote problemen voorkomen worden. Zij bedankte met bloemen alle mensen van de diverse organisaties die de realisatie van het gebouw mogelijk hadden gemaakt.

Veel belangstellling opening gebouw CJG