RTL Group

New business activiteiten RTL Nederland ondergebracht in RTL Ventures

RTL Nederland kondigt vandaag aan zijn snel groeiende new business activiteiten onder te brengen in een nieuwe divisie: RTL Ventures. Naast de activiteiten op televisie, radio en digital, neemt het belang van new business initiatieven binnen het bedrijf toe. Dit vraagt om een centrale plaats binnen de organisatie en heeft geleid tot de oprichting van een aparte divisie.

Binnen RTL Ventures ligt de focus onder andere op het benutten van new business kansen op uiteenlopende consumentenmarkten. RTL doet dit niet alleen op eigen kracht, maar investeert hiervoor ook in startende en snel groeiende bedrijven, die zich met de inzet van de RTL media en expertise versneld kunnen ontwikkelen. Een recent voorbeeld hiervan is het restaurantreserveringsbedrijf Couverts, dat wordt ondergebracht in RTL Ventures.

De divisie wordt aangestuurd door de Directeur RTL Ventures. Deze functie wordt intern ingevuld door Nicolas Eglau (36), die per direct is aangesteld. Eglau is sinds 2008 werkzaam bij RTL Nederland als Manager Business Development & Strategy. In zijn nieuwe functie is hij verantwoordelijk voor het tot ontwikkeling brengen van startende of nieuwe bedrijfsonderdelen binnen RTL. Daaronder valt het aansturen van bedrijfsonderdelen die RTL zelf ontwikkeld en het managen van de portfolio van bedrijven, waarin RTL een belang heeft. Bovendien leidt hij als Directeur Ventures het M&A proces.

Bert Habets, CEO RTL Nederland: We investeren in toenemende mate in nieuwe activiteiten en een deel daarvan wordt ontplooit op relevante consumentenmarkten, waar we niet eerder actief waren. De oprichting van RTL Ventures is essentieel om groei en kwaliteit te garanderen. Nicolas Eglau kent ons bedrijf vanuit zijn vorige functie en heeft op dit terrein al een aantal successen geboekt. Hij is een man, die de kracht heeft om kansen in de markt om te zetten in nieuwe succesvolle bedrijfsonderdelen. Daarom is hij uitermate geschikt om RTL Ventures snel tot ontwikkeling te brengen.

Directeur RTL Ventures, Nicolas Eglau over zijn aanstelling: Ondernemen doet mijn hart sneller kloppen en bij RTL krijg ik daar alle mogelijkheden toe. Mijn intentie is om de beste concepten met de beste partners in de markt te zetten. Als de consument zon initiatief vervolgens omarmt dan zijn we in onze opzet geslaagd. Zo hebben we dat heel succesvol met RTL Lounge gedaan en ik ben van plan om dat succes met elk nieuw initiatief op zijn minst te evenaren.

Nicolas Eglau is van Duitse afkomst. Hij studeerde in 2000 af aan de Mannheim Business School. Zijn carrière begon hij bij de KirchGroup in Duitsland, waar hij onder andere actief was op de afdeling Corporate Development. In 2004 werd hij aangesteld als Vice President Strategy Central & Eastern Europe bij RTL Group, waar hij werkte aan M&A projecten. In maart 2008 emigreerde hij naar Nederland om als Manager Business Development & Strategy aan de slag te gaan bij RTL. Nicolas Eglau is per direct in functie als Directeur RTL Ventures. Tot de komst van zijn opvolger, stuurt hij tevens de afdeling Business Development & Strategy aan. Eglau blijft verantwoordelijk voor het digitale kanaal RTL Lounge.

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kim Koppenol, Corporate Communicatie RTL Nederland via tel. 035-6718597 of kim.koppenol@rtl.nl.