Gemeente Roermond

Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Keijsers-Klumpen

Op dinsdagmiddag 7 december 2010 ontving mevrouw Keijsers-Klumpen uit handen van Burgemeester Henk van Beers een Koninklijke Onderscheiding. Mevrouw Keijsers is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking vond plaats in het kader van de Dag van de Vrijwilliger en wel in café-zaal de Ster, Raadhuisstraat 13 te Maasniel.

Verdiensten
In het Laurentius Ziekenhuis werken niet alleen betaalde krachten. Het ziekenhuis maakt ook dankbaar gebruik van vele vrijwilligers. Deze vrijwilligers zijn verenigd in de Unie van Vrijwilligers (UVV), een landelijke organisatie. In het Laurentiusziekenhuis werken momenteel 226 vrijwilligers. Zij halen de patiënten op bij de opname en brengen hen naar de kamer. Ook halen zij patiënten op om hen naar de operatiekamer te brengen. Verder regelen zij het vervoer van patiënten die naar huis gaan en voorzien zij patiënten dagelijks van koffie of thee. Behalve medische of geneeskundige verrichtingen, verzorgen deze vrijwilligers alle werkzaamheden. Mevrouw Keijsers-Klumpen maakt reeds meer dan 20 jaar deel uit van deze vrijwilligersorganisatie. Zij begon als "gewoon" vrijwilligster (5 jaar) en sinds 15 jaar coördineert zij de werkzaamheden. Tevens is zij reeds 15 jaar vice-voorzitter van de UVV in Roermond en sinds kort voorzitter.

Voor het ziekenhuis is de inzet van de vrijwilligers onmisbaar. Mevr. Keijsers-Klumpen coördineert hun werk op een voortreffelijke wijze.

Eerste publicatiedatum: 06-12-2010 Bijgewerkt: 07-12-2010