Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 04-12-2010

ANDRÉ VAN DUIN IN PANEL AVRO OPIUM

In het AVRO kunst- en cultuurprogramma Opium schuift op dinsdag 7 december publiekslieveling André van Duin aan. De komiek vertelt onder meer wat Toon Hermans heeft betekend voor zijn carrière: "Toon Hermans is voor mij toch wel één van de redenen waarom ik in dit vak ben gestapt. Ik heb hem ooit samen met Henk van der Meyden ontmoet en dat was heel bijzonder." Onder leiding van presentator Cornald Maas bespreekt Van Duin samen met schrijfster Christine Otten en modeontwerper Jan Taminiau de voorstelling Toon de Musical. Deze autobiografische musical vertelt het levensverhaal van Toon Hermans in- en buiten het theater. Wat vindt Van Duin van de vertolking van Toon door cabaretier Alex Klaasen, die in de huid van de oude meester kruipt?

Daarnaast in Opium uitgebreid aandacht voor 50 jaar carnavalsmuziek, die gebundeld is op de cd Och was ik maar.... een paard in de gang! Nergens ter wereld leeft de carnavalscultuur zo als in het zuiden van Nederland. Maar sinds de nationale muziekindustrie zich meester maakte van de carnavalshit lijkt het genre op zijn retour. Hoe verklaart Van Duin dit? En doet zijn eigen carnavalskraker "Och was ik maar... een paard in de gang!' het Brabantse hart van modeontwerper Jan Taminiau sneller kloppen?

November 2010 was voor de AVRO de maand van de mode. Opium sluit daarom af met de uitreiking van de juryprijs van de AVRO 'Selfmade Fashion Wedstrijd'. Modestudenten stuurden een ontwerp in dat nadrukkelijk hun persoonlijke stijl reflecteert. De meest ludieke en prachtige ontwerpen passeren de revue. In Opium maakt juryvoorzitter en modeontwerper Jan Taminiau de winnaar van de juryprijs bekend.

AVRO Opium, elke dinsdag om 20.50 uur bij de AVRO op Nederland 2