Persbericht

7 december, 2010

Alcatel-Lucent vernieuwt MKB-communicatieplatform met multimedia en samenwerkingstool

OmniPCX Office Rich Communication editie 8 voegt SIP- en WLAN-mogelijkheden toe om medewerkers en klanten nauwer bij de organisatie te betrekken

Communicatie is cruciaal als het gaat om het behalen van succes binnen de moderne mobiele bedrijfsomgeving. Of het nu op kantoor of onderweg is, het MKB moet klanten en medewerkers continu consistente communicatie bieden op het gebied van telefonie, berichten en vergaderingen. Alcatel-Lucent kondigt daarom vandaag de wereldwijde beschikbaarheid aan van de OmniPCX Office Rich Communication (RCE) editie 8. Het platform biedt de nieuwste multimediacommunicatie voor het MKB.

OmniPCX Office RCE heeft een krachtige CPU die verschillende features en functies ondersteunt zonder het gebruik van een harddisk. Het platform biedt een VoIP-kern en een SIP-ready featureset die de toegevoegde waarde van bedrijfscommunicatie verder vergroot. De OmniPCX biedt real-time contactinformatie van gebruikers die beschikbaarheid en statusupdates toont. Daarnaast ondersteunt het multichannel-communicatie, wat ervoor zorgt dat telefonie, berichten en vergaderen worden samengevoegd.

Rich Communication maakt het mogelijk om direct een conference op te zetten en eenvoudig telefoontjes door te schakelen van een desktop-telefoon naar een draadloze LAN-telefoon of mobiel toestel. Rich Collaboration zorgt ervoor dat gebruikers in documenten kunnen werken en ze tegelijkertijd kunnen delen via ieder apparaat. Dit zorgt voor nieuwe mogelijkheden voor mobiele samenwerking en verbeterde klantenservice. Het in gebruik nemen van een nieuw toestel is nu net zo gemakkelijk als het downloaden en installeren van een smart phone-applicatie.

OmniPCX Office RCE ondersteunt SIP-endpoints, waaronder My IC Phone van Alcatel-Lucent. My IC Phone is de 'smart desk phone' die binnenkort op de markt komt. Deze telefoon zorgt voor een smart phone-ervaring op kantoor en integreert PC, desk phone en mobiele apparatuur om de efficiëntie van de medewerkers te verbeteren. OmniPCX Office RCE is onderdeel van de Alcatel-Lucent Office Communication-oplossingen. Het vernieuwde portfolio biedt een verbeterd assortiment aan opties waaronder nieuwe 802.1n-compliant WLAN acces points en lagere prijzen van de Alcatel-Lucent OmniTouch 8100 WLAN toestelserie.

"De OmniPCX Office RCE biedt het MKB dezelfde communicatietools als grote organisaties, zoals conference-, collaboration- en klantenserviceapplicaties. Dit biedt ondernemers de mogelijkheid klantenbinding en productiviteit te verbeteren tegen een betaalbare prijs", zegt Gerry de Graaf, Vice President Sales Enterprise Benelux bij Alcatel-Lucent. "Bedrijven profiteren van de lagere kosten van welkomstteksten voor specifieke klanten en callcenter-mogelijkheden zoals routing en rapportage. De eindgebruiker heeft juist voordeel van de communicatiefeatures die ondersteuning bieden aan multichannel-communicatie waaronder telefonie, berichtgeving en conferences."

De nieuwste versie van de OmniPCX Office RCE is beschikbaar in vier configuraties om verschillende bedrijfsgroottes in het MKB tot 200 gebruikers te ondersteunen. Dit zorgt ervoor dat organisaties alleen betalen voor de huidige zakelijke behoeften en kunnen uitbreiden wanneer dat nodig is. Het MKB bespaart ook geld door één platform uit te rollen voor meerdere afdelingen, met een geoptimaliseerde architectuur die de vraag naar extra VoIP-hardware overbodig maakt.

(468 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE
Altijd als eerste de laatste persberichten van Alcatel-Lucent: http://www.octanewire.com/nl/octanewire/Alcatel-Lucent/c/43

Over Alcatel-Lucent
Alcatel-Lucent (Euronext Paris en NYSE: ALU) biedt oplossingen waarmee service providers, ondernemingen en overheden diensten op het vlak van spraak, data- en videocommunicatie kunnen verlenen aan eindgebruikers. Als marktleider in vaste, mobiele en geconvergeerde breedband networking, en in IP-technologie, -toepassingen en -diensten, biedt Alcatel-Lucent end-to-end oplossingen die communicatiediensten mogelijk maken voor mensen thuis, op het werk en onderweg. Met vestigingen in meer dan 130 landen, is Alcatel-Lucent een lokale partner met een wereldwijd bereik. De onderneming beschikt over de meest ervaren mondiale serviceteams op de markt en over één van de grootste organisaties voor onderzoek, technologie en vernieuwing binnen de telecommunicatiemarkt. Alcatel-Lucent behaalde in 2009 een omzet van 15,2 miljard euro. Het hoofdkantoor is gevestigd in Parijs. Meer informatie over Alcatel-Lucent is te vinden op www.alcatel-lucent.com.