Ingezonden persbericht


Persbericht

Een goede oude dag; geld alleen is niet genoeg

Er heerst grote bezorgdheid over geld en verzorging op de oude dag. Dit blijkt uit een enquête onder leden van PGGM, waar bijna 14.000 (ex)zorgprofessionals aan meewerkten.

Driekwart van de respondenten noemt de financiële situatie als zorgpunt voor de oude dag. Een gelijk aantal mensen is ongerust over de verzorging die ze later nog mogen ontvangen. Uit de antwoorden blijkt dat de respondenten verwachten dat een goede oude dag niet alleen afhankelijk zal zijn van geld, maar ook van de gezondheidszorg, zelfredzaamheid en keuzevrijheid. De enquête rekent af met het beeld dat mensen geen interesse hebben in hun pensioen en niet bereid zijn om daar zelf iets aan te doen. Om hun ideale oude dag te realiseren is het grote merendeel van de respondenten bereid om hier zelf iets voor te doen zoals: verhuizen naar een geschiktere of goedkopere woning, vrijwilligerswerk en betalen voor extra voorzieningen binnen de zorg. Maar 3% van de respondenten geeft aan dat ze niet bereid zijn om zelf iets te doen.

Martin van Rijn, CEO van PGGM: "PGGM zoekt als coöperatie de dialoog met leden om te weten te komen wat hun wensen zijn voor een waardevolle toekomst. Het is opmerkelijk hoeveel leden aangeven dat pensioen voor hen niet alleen om geld draait. Het is voor hen minstens zo belangrijk dat ze later zelf nog goede zorg mogen ontvangen. En dat is ook niet meer dan vanzelfsprekend. Een waardevolle toekomst is meer dan het geld dat elke maand op de rekening wordt gestort".

Over PGGM

PGGM is de uitvoeringsorganisatie voor collectieve pensioenregelingen, voornamelijk in de sector zorg en welzijn. Daarnaast is PGGM ook de inkomensverzorger voor mensen in de sector zorg en welzijn. PGGM beheert momenteel circa EUR 101 miljard pensioenvermogen van ruim 2,3 miljoen (oud-) werknemers.

Zeist, 7 december 2010

Voor meer informatie: