Persbericht

Mobistar lanceert een nieuw mobiel portaal

Brussel, 7 december 2010 - Voortaan hebben alle Mobistar-klanten dezelfde toegangspoort tot mobiel internet: m.mobistar.be. Het nieuwe mobiele portaal van Mobistar is toegankelijker, gepersonaliseerder en sneller, met tal van nieuwe handige en leuke functionaliteiten. Of men nu een smartphone, een iPhone of een andere gsm gebruikt, het portaal past zich automatisch aan het toestel aan. Het portaal is geoptimaliseerd voor een snelle toegang, waardoor alle Mobistar-klanten van mobiel internet kunnen proeven en ze nooit ver hoeven te zoeken naar het nieuws dat hen interesseert.

Wat opvalt aan het nieuwe mobiele portaal van Mobistar is dat het personaliseerbaar is. Door zijn woonplaats en geboortedatum in te geven kan de gebruiker informatie op maat ontvangen over het weer, het laatste nieuws (dankzij Belga), de uitslagen van de laatste wedstrijden (dankzij Sport.be), de beurskoers, zijn dagelijkse horoscoop of de laatste Lotto-trekking ...

Wat zijn de grootste nieuwigheden van dit portaal?
- Sociale netwerken: via m.mobistar.be kan de gebruiker zijn portaal met de populairste sociale netwerken (Facebook, Twitter, en binnenkort Netlog) synchroniseren, alsook met de grootste e-mailplatformen (Gmail, Hotmail, Yahoo! Mail, Mobistar Mail).

- Around Me: aangeboden in samenwerking met Net Events en de Gouden Gids. Dankzij deze geogelokaliseerde dienst weet de gebruiker onmiddellijk welke interessante dingen er in zijn buurt te beleven zijn (bioscopen, cafés en discotheken, theaters, culturele evenementen, tentoonstellingen, ...).
- Weer: op het nieuwe mobiele portaal van Mobistar vindt de gebruiker een gratis weerdienst die niet moet onderdoen voor de beste betalende applicaties. Deze dienst voorspelt 14 dagen op voorhand welk weer het in binnen- en buitenland zal worden. De gebruiker kan ook de satellietbeelden en buienradar bekijken en de voorspellingen per stad of per regio personaliseren.
- Verkeersinfo: deze dienst werd samen met Touring Mobilis ontwikkeld en is eveneens volledig personaliseerbaar. Met deze applicatie kan de klant op elk moment berekenen hoeveel tijd hij nodig heeft om van punt A naar punt B te rijden, rekening houdend met de toestand van het verkeer. De gebruiker krijgt bovendien informatie over ongevallen, wegwerkzaamheden en de locatie van flitspalen.

- Mobile TV: 22 televisiezenders, waaronder exclusief voor de Belgische markt VTM en Canvas. Zap naar hartenlust op een smartphone of iPhone.
- VOD: het nieuws en het weerbericht van de RTBF en VTM, trailers van de nieuwste bioscoopfilms, sportnieuws, celebrity news en de allerbeste commercials.

- Best of web: een nieuwe categorie die het beste van mobiel internet bundelt. Op die manier kan de klant snel een selectie van geoptimaliseerde websites op zijn gsm ontdekken. Liefhebbers van mobiele apps kunnen hier ook terecht voor een selectie van de beste applicaties.
Daar komen uiteraard nog de diensten bij die de Mobistar-klanten al gewoon waren, zoals games, logo's en beltonen.
Merk op dat de lancering van dit nieuwe portaal Mobistar ertoe heeft aangezet om zijn strategie voor mobiele reclame grondig opnieuw uit te denken. Het heeft daarvoor een nieuwe regie gekozen, namelijk het Belgische bedrijf BEWEB. Wacht niet langer om het nieuwe mobiele portaal te ontdekken! Surf naar m.mobistar.be of stuur "Welcome" naar 8022 (gratis SMS). Mobistar (EURONEXT BRUSSEL: MOBB), één van de belangrijkste acteurs op de Belgische en Luxemburgse telecommunicatiemarkt, is actief in mobiele en vaste telefonie, in adsl en in andere markten met een groot groeipotentieel. Het bedrijf ontwikkelt innovatieve producten en diensten voor de residentiële en voor de professionele markt. Mobistar is genoteerd op de Beurs van Brussel en behoort tot de France Télécom-groep.