Historic Hotels of the Benelux overgenomen door Hampshire Hospitality

07/12/2010 10:48

Hampshire Hospitality

Hilversum, 7 december 2010 - De marketing organisatie Historic Hotels of the Benelux ("Historic") is per 1 december 2010 door Hampshire Hospitality ("Hampshire") overgenomen van de Eden Hotel Group. De zelfstandige merknaam Historic wordt hiermee ondergebracht bij een professionele hotelfranchise organisatie.

Hampshire en Historic opereren in een bedrijfstak die in toenemende mate wordt gekenmerkt door consolidatie, marktsegmentatie, hervorming van distributie, specialisatie en professionalisering. In dat kader is schaalvergroting één van de kritische succesfactoren voor de aangesloten hotels maar ook voor de lange termijn ontwikkeling van middelgrote hotelmarketing en franchisemaatschappijen. Beide bedrijven hebben voldoende mogelijkheden om op eigen kracht hun ambities waar te maken, echter het onder één dak brengen van beide merknamen, die onafhankelijk van elkaar gehandhaafd blijven, maakt het mogelijk deze ambities versneld te realiseren.

Het samengaan van de hotelmarketing en franchiseactiviteiten van Hampshire en Historic resulteert in één van de krachtigste geïntegreerde hotelmarketing en franchise groepen van de Benelux met meer dan 100 aangesloten hotels. Na het samengaan, zal Historic zich breder kunnen positioneren, opbrengsten en rendementen van de aangesloten hotels kunnen verbeteren en verdere (inkoop)kostenvoordelen kunnen realiseren voor de hotelmarketing en franchiseorganisatie.

Na een periode van integratie van de back offices en (distributie-)systemen zullen Hampshire en Historic op zoek gaan om nieuwe hotelbedrijven in de Benelux aan te sluiten, teneinde een nog breder gastvrijheidsproduct aan haar gasten te kunnen aanbieden.

Elvira Wilthagen, binnen de Eden Hotel Group mede verantwoordelijk voor de Historic Hotels of the Benelux, heeft de uitdaging aangenomen mee te gaan met het merk naar Hampshire.

Hampshire Hospitality is een geïntegreerd hotelexploitatie-, management- en franchisebedrijf, opgericht in 2001. Een groeiend aantal hotels in Nederland en daarbuiten sluit zich aan bij Hampshire Hospitality of Historic Hotels of the Benelux. Zie voor een overzicht van alle aangesloten hotels www.hampshire-hotels.com en www.historichotelsbenelux.com. Bel voor reserveringen, informatie over arrangementen of brochures naar: Hampshire Hospitality / Historic Hotels of the Benelux 035 - 672 00 77 of bezoek de websites. De groep kent vier merknamen: het topsegment de viersterren plus hotels 'Hampshire Classic' en de historische vier en vijfsterren bedrijven 'Historic Hotels of the Benelux', de viersterren 'Hampshire Hotels' en de comfortabele driesterren 'Hampshire Inns'.