Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - dinsdag 7 december 2010

Prisma College krijgt keurmerk alcoholvrije school

Het Prisma College krijgt donderdagmiddag 9 december het keurmerk alcoholvrije school van wethouder Gert Boeve. Ook ondertekent de wethouder een convenant met de directeur van de school, Wim van Deijk. Hierin spreken de school, de gemeente en de GGD Midden-Nederland af samen te werken om de school alcoholvrij te houden.

Na Mavo Muurhuizen en het Van Lodenstein College is het Prisma College de derde alcoholvrije school in Amersfoort. Op een alcoholvrije school is bezit, gebruik en verstrekken van alcohol verboden. Dit verbod geldt zowel op school als tijdens schoolactiviteiten zoals schoolfeesten, werkweken en studiereizen door leerlingen en personeel. Daarnaast informeert de school de leerlingen, ouders en docenten over de gevolgen van alcoholgebruik door jongeren en het alcoholreglement van de school. Het Prisma College voldoet aan deze voorwaarden.

Amersfoort Fris
Amersfoortse jongeren drinken te jong, te vaak en te veel alcohol. Dit is extra schadelijk voor hun jonge hersenen die nog in ontwikkeling zijn. Met het project Amersfoort Fris wil de gemeente samen met andere organisaties alcoholgebruik door jongeren onder de 16 jaar tegengaan en het alcoholgebruik tot 24 jaar verminderen. Uit onderzoek van de Universiteit van Maastricht blijkt dat veel jongeren alcohol kunnen drinken, omdat volwassenen dit toestaan. Daarom richt het project zich op ouders, alcoholverstrekkers en scholen. De GGD heeft alle scholen voor voortgezet onderwijs benaderd met een fris aanbod om alcoholvrij te worden.

Noot voor de redactie,