Ingezonden persbericht


Persbericht

Hilversum/Hengelo 7 december 2010

Viditech bouwt nieuwe 10-camera HD reportagewagen.

Meercamerabedrijf Viditech heeft system integrator D&MS uit Oud Gastel opdracht gegeven voor de bouw van een nieuwe HD reportagewagen. De nieuwe OBV5 zal operationeel inzetbaar zijn vóór de start van het nieuwe televisieseizoen 2011-2012. De wagen zal geschikt zijn voor programma's tot 10 camera's en zowel in HD als SD kunnen werken.

De nieuwe wagen stelt Viditech in staat om vanaf volgend seizoen grotere projecten aan te nemen en bovendien in HD te werken. Eigenaar Jan de Pijper van Viditech: "Zowel bij regionale als landelijke omroepen en producenten komt steeds vaker vraag naar grotere middelen, zowel in technische zin als ook in benodigd vloeroppervlak in de wagen. Met de OBV5 kunnen we aan deze vraag voldoen en onze klanten nu ook de bekende Viditech service aanbieden bij grote entertainment-, cultuur- en sportregistraties in zowel SD, HD als later ook mogelijk 3D."

De OBV5 zal uitgerust worden met Grass Valley LDK 8000 Worldcam camera's en een Kayak HD switcher. De opzet van de wagen zal geheel in lijn zijn met de huidige technische ontwikkelingen op het gebied van tapeloze workflow. In de wagen zal uiteraard ook plek zijn voor de nieuwe graphics oplossingen op basis van de Xpression applicaties van het Viditech ontwikkel team.

De systeemintegratie is in handen van D&MS uit Oud Gastel. Directeur Jan Derksen van D&MS is enthousiast over deze nieuwe opdracht: "Viditech is momenteel de derde partij in Nederland op het gebied van meercamera reportagewagens. We zijn er trots op te mogen meewerken aan de groei van dit bedrijf. Wij voelen ons ook zeer aangesproken door de filosofie van Viditech: topkwaliteit met een no-nonsense mentaliteit. Bij de bouw zullen we op het gebied van stroomverbruik, gebruik van materialen en de menselijke inzet zo duurzaam als mogelijk te werk gaan."

De carrosserie van de OBV5 zal worden gebouwd door de firma Akkermans uit Oud Gastel. Het bijna 200 jaar oude Akkermans bouwde eerder de OBV3 en OBV4 van Viditech.

Over Viditech
Viditech is marktleider op het gebied van meercamera-televisie faciliteiten bij de regionale omroepen in Nederland. Jaarlijks worden meer dan 500 programma's opgenomen voor zenders als RTV Oost, Omroep Gelderland, L1, RTV Rijnmond, TV Noord Holland en TV West. De laatste jaren weten ook steeds meer landelijke omroepen en producenten door de enorm gunstige prijs/kwaliteit verhouding de weg naar Viditech te vinden. De Viditech vloot bestaat thans uit 3 digitale reportagewagens welke ideaal zijn voor programma's tot 6 camera's. Viditech is het enige facilitaire bedrijf in Nederland zonder cameramensen en andere technici in vaste dienst. Gewerkt wordt met freelance professionals die door zowel de klant als Viditech kunnen worden ingehuurd. Viditech beschikt over een pool van zo'n 350 van de beste freelancers van Nederland waardoor klanten voor elk programma kunnen werken met de mensen die hiervoor het meest geschikt zijn.



Ingezonden persbericht