Ingezonden persbericht


Persbericht

Scharrelkids.nl klaar voor de winter

Amsterdam, 8 december 2010 - De vorst en sneeuw zetten al vroeg in dit jaar, maar Scharrelkids.nl is klaar voor de winter. Alle ouders, opa's en oma's worden uitgenodigd om ook in de winter met hun (klein)kinderen van de natuur te genieten. Want kinderen moeten vaker naar buiten. Dat is goed voor hun ontwikkeling!

Sommige ouders houden hun kinderen in de kou het liefst binnen. Maar dat is nergens voor nodig! Ook in de winter is het leuk (en gezond) om met je kinderen de natuur in te gaan. En met voldoende lichaamsbeweging krijg je het zeker niet koud!

Bij Scharrelkids draait het om plezier hebben in de natuur! Spoorzoeken in de sneeuw, vogels de winter door helpen, reeën of bevers spotten en ijsproefjes doen. Zomaar een greep uit de mogelijkheden. Leuk om te doen en je kinderen worden er ook nog vrolijker, fitter, creatiever, slanker en slimmer van.

De feiten
Uit onderzoek blijkt dat kinderen van nu 50% minder in de natuur spelen dan twintig jaar geleden. De vrije tijd wordt steeds vaker achter de televisie en computer doorgebracht. Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat dit gevolgen heeft voor de gezondheid. Te weinig bewegen heeft consequenties voor o.a. motoriek, concentratievermogen en het leidt tot overgewicht. Maar ook heeft het gevolgen voor het natuurbehoud in Nederland. Want hoe kun je later voor de natuur zorgen als je er niet mee opgegroeid bent?

Achtergrondinformatie
Scharrelkids.nl maakt deel uit van de IVN-campagne "Ieder kind heeft recht op natuur". IVN Natuur- en Milieueducatie is een organisatie die zich al vijftig jaar bezig houdt met excursies, lezingen, tentoonstellingen en natuur- en milieuonderwijs.


---

Contactgegevens (