Ontwikkelingen Giethoorns recreatieproject Bodelaeke in volle gang


GIETHOORN, 20101207 -- Giethoorn krijgt met Bodelaeke een voor Nederland uniek recreatieproject binnen haar grenzen. Uniek omdat van het 166 hectare grote gebied slechts 10 procent een woonbestemming krijgt. Zo worden de 191 recreatiewoningen straks vooral omgeven door water en natuur. Bij de ontwikkeling is niet over één nacht ijs gegaan. De eerste plannen voor de Beulakerpolder dateren al van midden jaren negentig. Inmiddels is de ontwikkeling in volle gang.

Prachtige luchtfoto's, aangeboden door Vereniging Natuurmonumenten, laten zien wat er in een jaar tijd is veranderd in de Beulakerpolder. De infrastructuur is grotendeels aangelegd, er ligt asfalt op de hoofdwegen, beschoeiingen zijn geslagen en passerende fietsers kunnen zelfs al met een druk op de knop zelf hun oversteek over het toegangskanaal regelen.

Bodelaeke onder water
Op 1 november 2010 is in Giethoorn gestart met de gecontroleerde waterinlaat van in totaal 600.000 m³ water in de 1,5 kilometer lange vaarverbinding Beulakerpolder. Daarmee komt het gebied in open verbinding te staan met het kanaal Beukers-Steenwijk. Op natuurlijke wijze zou dit proces maanden in beslag nemen. Inmiddels hebben het kanaal en Bodelaeke hetzelfde niveau bereikt, wat het gebied onherkenbaar heeft veranderd. Deze week wordt de tussenliggende dam doorgebroken om de aansluiting te voltooien.

Succesvolle verkoop
Sinds de lancering van het project, is er continu veel aandacht geweest voor Bodelaeke. De interesse vanuit de markt komt grotendeels voort uit de unieke locatie in combinatie met de uitzonderlijke architectuur van de woningen. Sinds de opening van het indrukwekkende verkoopcentrum op de projectlocatie heeft Vakantie Makelaar veel enthousiaste bezoekers mogen verwelkomen. De eerste bouwfase van de recreatiewoningen is inmiddels geheel verkocht, de bouw start in het eerste kwartaal van 2011.

Prestigieus project
In dit prestigieuze park worden 191 recreatiewoningen gerealiseerd in zeven types. Vrijwel allemaal op de zon gericht, op ruime percelen aan brede watergangen, met een aanlegplaats vanaf 12 meter in eigen water. Het karakteristieke Giethoorn keert onmiskenbaar terug in de architectuur van Bodelaeke. In het hart van Bodelaeke verrijzen een hoofdgebouw met restaurant/lounge, overdekt zwembad, tennisbaan en sportveld, sfeervolle groepsaccommodaties en een jachthaven met 74 ligplaatsen en vijftien boothuizen. Natuur- én cultuurlandschap bepalen de inrichting van het park. Meer informatie over het project is te vinden op www.bodelaeke.nl.

Over Vakantie Makelaar
Vakantie Makelaar is dé specialist in recreatief vastgoed. Vakantie Makelaar richt zich puur op de recreatiemarkt en beschikt over een breed koopaanbod van bestaande en nieuwe vakantiewoningen in binnen- en buitenland.