Prijsvergelijk.nl introduceert mobiele vergelijkingssite


OSS, 20101207 -- Vergelijkingssite www.prijsvergelijk.nl lanceert een mobiele app waarmee consumenten op een eenvoudige manier prijzen en producten kunnen vergelijken op de mobiele telefoon door het scannen van een streepjescode. De applicatie wordt uitgebracht voor zowel Android als de iPhone en is gratis te downloaden.

De app van Prijsvergelijk werkt op basis van streepjescodes. De barcode wordt gescand met de camera van de telefoon en binnen enkele seconden worden de voordeligste aanbieders van het product getoond. Het aanbod van producten is groot: Prijsvergelijk heeft een bestand van miljoenen producten met bijbehorende EAN codes.

Hoewel dit zeker niet de eerste barcode scanner is voor de mobiele telefoon, denk Prijsvergelijk toch in een groeiende behoefte te voorzien. Uit recent onderzoek van GSI Commerce naar het aankoopbedrag voor Thanksgiving in Amerika, blijkt dat ruim 20 procent van de vergelijkingen op internet uit mobiel verkeer afkomstig was.

Daarnaast zijn ervaringen met andere apps gebruikt om deze nieuwe toepassing te optimaliseren. Naast het grote aanbod van producten biedt de app een uitgekiende shopping mogelijkheid. De vergelijking en oriëntatie vindt mobiel plaats waarna de gebruiker een e-mail ontvangt met alle prijzen. Zo is het eenvoudig om vanaf de desktop pc verder te winkelen en is het ook mogelijk om bij webwinkels te kopen die nog geen mobiele site hebben. Tenslotte biedt de app een overzicht van kortingscodes waarmee de gebruiker nog voordeliger kan winkelen.

De Prijsvergelijk app is gratis te downloaden in Android Market of de App Store van Apple. Ook de aangesloten webshops genieten een voordeel. Zij hoeven in ieder geval het eerste jaar niet te betalen voor vermelding in de app. Prijsvergelijk wil hiermee de groei van mobile commerce een flinke impuls geven.





Ingezonden persbericht