Medisch Centrum Alkmaar

publicatiedatum: 26 november 2010

themamiddag kanker: bestraling

Evean, 't Praethuys en Medisch Centrum Alkmaar (MCA) organiseren op dinsdag 7 december een themamiddag over kanker met als onderwerp 'radiotherapie' (bestraling) voor mensen met kanker en hun naasten. Deze bijeenkomst is de tweede van een serie van zeven themamiddagen over kanker. De middagen staan los van elkaar en kunnen afzonderlijk worden bezocht. Bij iedere bijeenkomst is een deskundige aanwezig.

bijwerkingen
Radiotherapie (bestraling) is het thema van deze bijeenkomst. Ongeveer de helft van alle kankerpatiënten wordt behandeld met radiotherapie. Wat is bestraling nu eigenlijk? Je hoort het niet, je ziet het niet, je ruikt en voelt het niet en toch doet het wat met het lichaam. Wat is de werking en wat zijn de eventuele bijwerkingen? Hoe is de bestralingsperiode zo goed mogelijk door te komen? De heer J.M. Uppelschoten, radiotherapeut-oncoloog in MCA vertelt over dit onderwerp.

gratis
De bijeenkomst vindt plaats van 14.00 tot 16.00 uur in 't Praethuys, Westerweg 50 te Alkmaar. Vanaf 13.45 uur is de zaal open en staat de thee en koffie klaar. Het bijwonen van deze middag is gratis.

aanmelden
Om deze themamiddag bij te wonen is aanmelding noodzakelijk. Belangstellenden kunnen hiervoor contact opnemen met de balie van patiëntenvoorlichting (huisnummer 037) van MCA, telefoon: (072) 548 3500.

Voor deze themamiddag is een minimum aantal van acht personen vereist en een maximaal aantal van vijfentwintig.