ToekomstBedrijven genomineerd voor European Enterprise Award 2011


EINDHOVEN, 20101207 -- Deze week is bekend geworden dat de Zuid-Nederlandse campagne De ToekomstBedrijven is genomineerd voor de European Enterprise Award. Deze prijs wordt ieder jaar uitgereikt door de Europese Commissie aan bestuurders die met creatieve en inspirerende initiatieven ondernemerschap stimuleren. Innovatienetwerk Syntens, initiatiefnemer van De ToekomstBedrijven, is zeer verheugd en vindt het stimulerend dat deze vernieuwende benadering om bedrijven vanuit hun behoefte te betrekken bij het innovatienetwerk deze erkenning krijgt.

Innovatie wordt door veel MKB ondernemers gezien als iets ingewikkelds zoals een raket naar de maan, ze denken `dat is niet voor mij'. Maar als je deze ondernemers ontmoet, ontdek je dat ze wel degelijk in staat zijn om te innoveren. Alleen kijken ze daarbij onvoldoende om zich heen. Juist in samenwerking met anderen kom je als MKB'er tot nieuwe producten of markten. De campagne De ToekomstBedrijven draagt bij aan het bijstellen van deze beeldvorming. Deze bedrijven zijn minder zichtbaar maar dragen enorm bij aan de Nederlandse economie. Juist nu, in deze uitdagende tijd is het van belang dat iedereen meedoet. Het stimuleren van R&D is niet genoeg. Innovatienetwerken moeten groter worden en de participatie moet omhoog om een krachtige economie te blijven in Nederland maar ook in Europa. Dat doe je door deze MKB bedrijven actief erbij te betrekken. Syntens legt deze verbinding en werkt daarbij samen met de Kamer van Koophandel, regionale ontwikkelingsmaatschappijen en nog veel meer organisaties en kennisinstellingen die behoren tot het innovatienetwerk. Het is een aanpak die verbindt.

European Enterprise Award
Deze prijs is in 2006 in het leven geroepen door de Europese Commissie. De Europese Commissie wil hiermee de aandacht vestigen op bestuurders die succesvol zijn in het bevorderen van ondernemingszin, ondernemerschap en ondernemersvriendelijk beleid. De campagne De Toekomstbedrijven dingt mee naar een prijs in de categorie Bevordering van het bedrijfsleven.

Wat is De ToekomstBedrijven?
De ToekomstBedrijven bestaat uit een gesprek waarin de toekomstplannen van de ondernemer centraal staan. Gekeken wordt naar de drempels die men ervaart. De Syntensadviseur brengt de ondernemer vervolgens in contact met andere ondernemers en/of relevante organisaties binnen het innovatienetwerk om drempels te slechten. De ToekomstBedrijven richt zich op MKB bedrijven uit de industrie en stuwende zakelijke dienstverlening in de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Zie ook www.toekomstbedrijven.nl

Wat is er zo bijzonder aan De ToekomstBedrijven
Bijzonder is de persoonlijke en regionale benadering. Kleine regio's worden intensief bewerkt m.b.v. publiciteit, ambassadeurs, een brief en een telefoontje met als doel een gesprek met de ondernemer over de toekomst. Al meer dan 1000 gesprekken met bedrijven onbekend met innovatienetwerken hebben plaats gevonden. En wat blijkt. Deze `onbekende' bedrijven beschikken over voldoende innovatievermogen en 55% heeft inmiddels vervolg activiteiten ondernomen om te komen tot nieuwe innovaties.

Syntens





Ingezonden persbericht