Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 30-11-2010

WINNAAR PUBLIEKSPRIJS AVRO 'SELFMADE FASHION WEDSTRIJD' BEKEND

Ontwerp eerstejaars modestudente is publieksfavoriet

Ruim 30.000 keer is er gestemd op de inzendingen van de AVRO 'Selfmade Fashion Wedstrijd'. Het ontwerp met de meeste stemmen, en daarmee ook de winnaar van de publieksprijs, is het ontwerp 'Redbullista' van Gülsah Celmeli.

Gülsah Celmeli, 21 jaar en eerstejaars studente aan de Willem de Kooning academie in Rotterdam, ontving 7087 punten voor haar ontwerp; bijna 600 punten meer dan het ontwerp dat op de tweede plek belandde. "Dit ontwerp is letterlijk geïnspireerd op mij als persoon; a Redbull freak who loves to be challenged'!" Gülsah is erg blij met haar prijs en wil speciaal haar moeder bedanken voor al haar steun en verder iedereen die op haar gestemd heeft.

De 'Selfmade Fashion Wedstrijd' is een belangrijk onderdeel van de AVRO Modemaand. Modestudenten konden een ontwerp opsturen dat nadrukkelijk hun persoonlijke stijl reflecteerde. Naast het publiek beoordeelt ook een vakkundige jury, bestaande uit niemand minder dan fashion consultant Carlo Wijnands en modeontwerper Jan Taminiau, de ontwerpen. De winnaar van de juryprijs wordt bekend gemaakt in de Opium uitzending van 7 december om 20:50 uur bij de AVRO op Nederland 2.

De publiekswinnaar en de tien beste ontwerpen, gekozen door de jury, worden getoond op de afsluitende avond "The Future of Fashion" in Pakhuis de Zwijger op donderdag 9 december.

Meer informatie op kunst.avro.nl

AVRO Opium, 7 december om 20.50 uur bij de AVRO op Nederland 2.