Ingezonden persbericht


Juniper Networks neemt Altor Networks over

Juniper versterkt positie in beveiliging van gevirtualiseerde datacenters

Schiphol-Rijk, 7 december 2010 - Juniper Networks (NYSE: JNPR) neemt Altor Networks over. Dit bedrijf is gespecialiseerd in beveiligingsoplossingen voor gevirtualiseerde omgevingen. Door de overname is Juniper in staat zijn positie als marktleider in beveiliging te versterken. Met de producten van Altor biedt Juniper een geïntegreerde en sterk schaalbare beveiligingsarchitectuur voor fysieke en gevirtualiseerde systemen. Juniper betaalt ongeveer 95 miljoen dollar in contanten voor Altor Networks. Dat is exclusief de aandelen Altor die Juniper al in bezit heeft.

De overname bouwt voort op de bestaande technologiesamenwerking tussen de beide bedrijven. Juniper breidt met de overname zijn aanwezigheid uit in de markt voor het beveiligen van gevirtualiseerde omgevingen bij grote bedrijven en serviceproviders. Nu organisaties steeds meer gevirtualiseerde servers inzetten voor bedrijfskritische applicaties, groeit de zorg om beveiliging in de cloud. Altor heeft hiervoor een hoogwaardige oplossing ontwikkeld, die voorziet in een zeer krachtige, hypervisor-gebaseerde firewall, ingebouwde intrusion detection, volledige zichtbaarheid van het netwerk, en monitoring en complete rapportage voor compliancy-doeleinden. De Altor-oplossing maakt beveiliging inzichtelijk en zorgt voor compliancy van, en controle over een volledige virtual machine-infrastructuur. Daardoor hebben beveiligingsteams inzicht in de applicaties, services en het verkeer tussen virtual machines.

Met virtualisatietechnologie is het mogelijk om verschillende virtual machines op één fysieke host onder te brengen. De (platformonafhankelijke) virtual machines delen de hardware. Een toenemend aantal bedrijven maakt gebruik van deze technologie in delen van hun datacenters. Een recente studie van de Enterprise Strategy Group1 (ESG) wijst uit dat dit aantal verder zal toenemen.

"Juniper is enthousiast over de overname van een van de meest toonaangevende leveranciers van virtualisatiebeveiliging en het team dat het bedrijf heeft opgebouwd", zegt Mark Bauhaus, Executive Vice-President en algemeen directeur Service Layer Technologies van Juniper Networks. "Deze acquisitie versterkt onze positie in het datacenter en in cloud-beveiliging. Het stelt klanten in staat om een consistente set van beveiligingsdiensten in te zetten in hun fysieke en gevirtualiseerde infrastructuur. Daarbij bieden we de laagste total cost of ownership."

"Altor loopt voorop op het gebied van virtualisatiebeveiliging met innovatie, diepgaande bescherming en prestaties", zegt Amir Ben-Efraim, CEO en medeoprichter van Altor Networks. "Wij bundelen vandaag onze krachten met Juniper. Dit bedrijf deelt onze visie op het beveiligen van datacenters en de cloud. Wij kijken ernaar uit om gezamenlijk ons leiderschap in de markt voor virtualisatiebeveiliging uit te breiden. Wij zijn erg enthousiast dat we nu kunnen profiteren van de wereldwijde organisatie van Juniper en van zijn toonaangevende producten. Deze leveren sterk geïntegreerde en uitgebreide beveiligingsoplossingen aan klanten."

Altor Networks werd in 2007 opgericht door enkele beveiligings- en netwerkexperts die werkzaam waren bij toonaangevende leveranciers. Begin 2010 deed Juniper een investering in het bedrijf.

De transactie werd op 6 december 2010 afgerond.

Meer informatie over de overname is te vinden op:
§ Juniper-beveiligingsportal ­ www.juniper.net/security § Het Network Ahead-blog ­ www.juniper.net/networkahead § Juniper.Net Community ­ www.juniper.net/community


1) Enterprise Strategy Group, 'The Evolution of Server Virtualization', november 2010.

Over Altor Networks
Altor Networks is een toonaangevende en innovatieve leverancier van beveiligingsoplossingen voor gevirtualiseerde datacenters en de cloud. Het bedrijf ontwikkelde de eerste firewall speciaal voor gevirtualiseerde netwerken. Het voegde daarna verschillende lagen toe, waaronder ingebouwde intrusion detection (IDS). De oplossingen van Altor beschermen op dit moment de meeste veeleisende, gevirtualiseerde omgevingen bij overheden, bekende serviceproviders, universiteiten en retailers. Altor is in 2007 opgericht. Het hoofdkantoor is gevestigd in Redwood Shores (Verenigde Staten). Meer informatie is beschikbaar op www.altornetworks.com.

Over Juniper Networks
Juniper Networks is specialist in netwerkinnovatie. Van apparatuur tot datacenter, van consument tot de cloud: Juniper biedt innovatieve software, technologie en systemen die het gebruik en de kosteneffectiviteit van netwerken transformeren. Het bedrijf bedient klanten en partners wereldwijd en draaide in het afgelopen jaar een omzet van meer dan drie miljard dollar. Meer informatie is beschikbaar op www.juniper.net.