Ingezonden persbericht


Kinderen tekenen wenskaarten voor Ronald McDonald Kinderfonds

Jochem van Gelder maakt winnaars ontwerpwedstrijd bekend

Amsterdam, 7 december 2010 - Vera (5), Quinty (8) en Megan (10) zijn de winnnaars van de speciale wenskaartenontwerpwedstrijd voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Zij ontvingen vandaag hun zelfgemaakte wenskaart op reuzenformaat uit handen van Jochem van Gelder, ambassadeur van het Ronald McDonald Kinderfonds. De tekeningen van de drie winnaars zijn gedrukt als echte wenskaarten. In de maand december krijgen gasten van alle McDonald's restaurants in Nederland die een donatie van 1 euro of meer doen aan het Kinderfonds, de drie wenskaarten cadeau. Jochem van Gelder deed meteen een donatie en nam de eerste set wenskaarten in ontvangst. De opbrengst wordt begin januari bekend gemaakt en zal geheel aan het Ronald McDonald Kinderfonds worden geschonken.

Aan de ontwerpwedstrijd ten bate van het Ronald McDonald Kinderfonds konden kinderen meedoen die zelf te maken hebben gehad met het Kinderfonds.

Vera Tegelaar (5) uit Almere was zelf patiëntje van VU medisch centrum en vaste bezoeker van Ronald McDonald VU Kinderstad. Quinty Veldhuis (8) uit Weerselo is een oud-patiëntje van het UMC Groningen. De derde winnaar Megan Claeys (10) uit Lelystad is de zus van een oud-patiëntje in het Leids UMC en vaste bezoekster van de Daktuin, onderdeel van Ronald McDonald Huiskamer Leiden.

December Kinderfondsmaand bij McDonald's

McDonald's is al ruim 28 jaar hoofdsponsor van het Ronald McDonald Kinderfonds. Sinds enkele jaren organiseert McDonald's jaarlijks in december een grote actie om geld in te zamelen voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Vorig jaar was de totale opbrengst van de actie meer dan 230.000 euro.

Jo Sempels, algemeen directeur McDonald's Nederland: 'We hopen dit jaar met onze gasten weer zo'n mooi bedrag bij elkaar te krijgen. Ik ben er trots op dat we rond de feestdagen met een dergelijke actie de goede initiatieven van het Kinderfonds nog eens extra ondersteunen. Want bij het Ronald McDonald Kinderfonds weten ze als geen ander hoe belangrijk het is dat families bij elkaar kunnen zijn.'

Ontwerpwedstrijd

Door er een ontwerpwedstrijd van te maken, werden dit jaar de kinderen uit de Ronald McDonald locaties zelf bij de actie betrokken. Tot eind oktober konden ze een wenskaart ontwerpen. Vera en Megan tekenden allebei een vrolijke, kleurrijke kerstkaart. De kaart van Quinty is een beterschapskaart. Quinty tekende een kindje in een ziekenhuisbed, met apparatuur en slangetjes. Toch is de tekening ook vrolijk dankzij veel kleuren en een lachende verpleegster, bloemen en een teddybeer.

Over McDonald's
In Nederland heeft McDonald's 225 restaurants, die wekelijks door ruim 3 miljoen gasten worden bezocht. Meer dan 15.500 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald's vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald's wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.

Over het Ronald McDonald Kinderfonds

Het Ronald McDonald Kinderfonds biedt een helpende hand aan zieke of gehandicapte kinderen en hun familie. In Ronald McDonald Huizen logeren gezinnen vlak bij het ziekenhuis of revalidatiecentrum om dicht bij hun kind te zijn. In Ronald McDonald Huiskamers kunnen gezinnen even ontspannen tijdens de behandeling van het kind. Dankzij Ronald McDonald Sport en Ronald McDonald Vakantie kunnen zieke of gehandicapte kinderen samen sporten of er met het hele gezin even helemaal uit.


---



Ingezonden persbericht