Ingezonden persbericht


B!Digital ontwikkelt app voor NRC Next

Met gepaste trots is de door B!Digital ontwikkelde nextblog app van NRC Next vandaag gelanceerd. De applicatie is beschikbaar op zowel de iPhone als de iPad en is vanaf vandaag te downloaden in de App Store.

Op de nextblog gidsen de nrc.next-redacteuren je langs de hoogtepunten van het web, tonen beeldredacteuren de meest indrukwekkende nieuwsfoto's en plaatsen de columnisten hun scherpe stukken door. Met de nextblog app kan je deze - en de reacties van de bloglezers daarop - makkelijk volgen. Deze secties zijn alsvolgt vertaald naar de iPhone en iPad:

Nextblog - In deze sectie zijn de laatste artikelen van de nextblog te bekijken, ook videomateriaal wordt zonder problemen op de iPhone en iPad getoond.

Columnisten - Alle columns van Renske, Rob, Floris-Jan, Ilja, Christiaan , Paulien en Rosanne zijn nu in bed, onderweg en in de wachtkamer bij de tandarts te lezen.

Next denkt - In de sectie next denkt doet Rob Wijnberg verslag van wat zich zoal op de werkvloer afspeelt bij de totstandkoming van de krant.

Beeldblog - Een foto ziet er altijd op z'n mooist uit op het grote scherpe scherm van de iPad. De beeldblog sectie is - ook op de iPhone - een absolute must voor de liefhebber van mooie plaatjes.

Vanzelfsprekend is alle content in de apps te delen via Facebook, Twitter en mail en zijn de foto's van de beeldblog ook met twee simpele aanrakingen op te slaan in de fotomap van de iPhone of iPad of te kopiëren naar het klembord.

Saillant detail is dat de app in slechts drie weken tot stand is gekomen, zonder dat er aan kwaliteit is ingeboet. Naast de app van NRC Next is B!Digital hard aan het werk om op korte termijn een aantal andere iPhone en iPad apps op de markt te brengen.