Jury kiest genomineerden Awards 'Kids Vakantieaanbieder van het Jaar 2011'


Persbericht
Silvolde/Utrecht, 7 december 2010

De jury van de 'Kids Vakantieaanbieder van het Jaar 2011' Awards heeft de tientallen kandidaten voor deze prestigieuze onderscheidingen beoordeeld en in acht categorieën elk drie nominaties toegekend. Met deze Awards wordt het beste kindvriendelijke reisaanbod voor het vakantiejaar 2011 in de schijnwerpers geplaatst. De winnaars worden bekendgemaakt op de eerste publieksdag van de Vakantiebeurs, woensdag 12 januari 2011. Het publiek bepaalt de uiteindelijke winnaars. Van 7 december tot en met 7 januari kan op de genomineerden worden gestemd door middel van het invullen van de online Kids Enquête op www.kidsvakantiegids.nl/kidsvakantie-aanbieder-van-het-jaar.

De categorieën en genomineerden zijn:
Allround: Arke, Corendon en Pharos Reizen
Kamperen: Canvas Holidays, Eurocamp en Pharos Reizen
Vakantieparken: Vakantiepark Slagharen, Landal GreenParks en Legoland Billund Resort
Actieve vakanties: Cycletours, Familieavontuur en Pharos Reizen
Verre vakanties: Baobab, Expeditie Kroost & Co en Travelnauts
Cruises: Costa Cruises, MSC Cruises en Royal Caribbean
Kidsclub Vakanties: Arke, KidsWorldClub en Neckermann
Pretparken: Europa Park, Vakantiepark Slagharen en Vrij Uit

Vakjury
De leden van de vakjury zijn Stephan Bosman (CEO Zoover), Jan Lokhoff (CEO Reisrevue groep) en Marlotte Lubbers (Uitgever Kids Vakantiegids). Op Zoover.nl kunnen vakantiegangers meer dan een miljoen vakantiebeoordelingen voor en door reizigers raadplegen. Reisrevue is het leading reisvakblad en Kids Vakantiegids is het grootste kindervakantie platform voor gezinnen met kinderen in Nederland. De juryleden beoordeelden de wijze waarop de kandidaten in de markt inspelen op de wensen van kinderen tot en met vijftien jaar en hun familie.

Kindvriendelijke score
De vakjury lette o.a. op het totale reizenpakket voor gezinnen, het animatieprogramma en de persoonlijke aandacht voor de vakantiewensen. Verder is kritisch gekeken naar de prijs/kwaliteitsverhouding en de productpresentatie. Een andere belangrijke pijler bij het bepalen van de genomineerden was de kindvriendelijke score van het accommodatieaanbod van de reisaanbieders op Zoover Vakantiebeoordelingen.

Communicatie
De verkiezing wordt voor de derde achtereenvolgende keer georganiseerd rond de Vakantiebeurs in nauwe samenwerking met de beursorganisatie. Alle reisorganisaties met een passend reisaanbod die zich ook met hun communicatie specifiek richten op gezinnen met kinderen tot en met vijftien jaar konden zich inschrijven.

Jim Bakkum
De Kids Vakantieaanbiedervan het Jaar 2011 Award uitreiking vindt plaats op woensdag 12 januari op het grote podium in hal 3 van de Vakantiebeurs. Presentator is zanger en musicalstar Jim Bakkum die het evenement opent met een spetterend optreden. Jim wordt geassisteerd door de Kids Vakantiegids Detectives; dit zijn met name kinderen uit groep 7 en groep 8 die via hun basisschool zijn uitgenodigd om actief deel te nemen aan de verkiezing en het feest. Een veertigtal Kids Vakantiegids detectives staat garant om hier samen met Jim een feestelijke en wervelende show van te maken.


Noot voor de redactie,

VNU Exhibitions