Ingezonden persbericht


Persbericht

MKI start campagne op Zuid-Afrikaanse radio om aandacht te vragen voor gezondheidszorg

Samenwerking MKI en ABC Ulwazi brengt hoopvolle boodschap via radio

Oostvoorne/ Kaapstad, 7 december 2010- Het Medical Knowledge Institute (MKI) start in samenwerking met ABC Ulwazi, een radioproductie, -training en consultingorganisatie, een nieuw project in de West-Kaap van Zuid-Afrika. Deze samenwerking houdt in dat ABC Ulwazi een aantal hoorspelen gaat uitzenden op Zuid-Afrikaanse radiostations, waarin het belang van gezondheidsvoorlichting wordt benadrukt. Speciaal voor deze campagne heeft de bekende componist Laurens van Rooyen één van zijn songs - Song for Piano - als 'Music for MKI's mission' aangeboden. Song for Piano wordt tijdens de campagne als tune van de uitzendingen gebruikt.

Door deze uitzendingen via regionale radiostations, biedt ABC Ulwazi luisteraars informatie die direct van invloed is op hun gezondheid en welzijn. De spotjes, in de vorm van hoorspelen, duren slechts enkele minuten en in elke uitzending wordt de essentie van gezondheidszorg op een indrukwekkende en entertainende manier verwoord. De hoorspelen zijn te beluisteren op zes verschillende radiostations in de West-Kaap en de eerste uitzending vindt eind januari plaats. In totaal worden de hoorspelen vijf weken uitgezonden; tot en met eind februari.

Speciaal voor deze radiocampagne van het MKI en ABC Ulwazi heeft de bekende componist en pianist Laurens van Rooyen één van zijn songs aangeboden als herkenningstune. Met zijn motto 'if music be the food of love, play on' wijst Van Rooyen op de inspirerende en universele kracht van muziek. "Muziek is een universele taal die mensen overal ter wereld met elkaar kan verbinden. Muziek is een uiting van gevoelens en is in staat om mensen op een bijzondere manier te raken. En dat is precies wat het MKI met deze campagne voor ogen heeft: mensen bereiken met een hoopvolle boodschap!", aldus Van Rooyen.

Harold Robles, oprichter en directeur van het MKI: "Het is prachtig om mensen door middel van bijzondere hoorspelen de boodschap van het MKI mee te geven: 'Preventie door Educatie'! Wij zijn zeer verheugd over deze samenwerking met ABC Ulwazi en bovendien hebben we - als dit project succesvol is - de mogelijkheid om deze samenwerking te continueren, waardoor we ons netwerk kunnen uitbreiden met bijna honderd Zuid-Afrikaanse radiostations. Voor het MKI is het van belang een zo groot mogelijke doelgroep te bereiken en radio-uitzendingen in de vorm van hoorspelen spelen hierbij een grote rol."


- Einde persbericht -

Over het Medical Knowledge Institute, 'Preventie door Educatie' Het Medical Knowledge Institute (MKI) is een internationale non-profit gezondheidszorgorganisatie die zich richt op scholing en informatievoorziening vanuit de overtuiging dat gezondheidszorg een mensenrecht is.

Onder het motto 'Preventie door Educatie' richt het MKI zich vol overtuiging op haar doelstelling de levensomstandigheden van de bevolking in zuidelijk Afrika te verbeteren door medisch gerelateerde trainingen en workshops te geven aan de lokale bevolking n hulpverleners. Deze 'local heroes' brengen die kennis ook weer over op anderen. De 'Healthcare Educational' programma's zijn ontworpen om de kwaliteit en de humanitaire waarden van de gezondheidszorg te verbeteren via educatie en publieke gezondheidsprogramma's. Hiervoor worden medische experts uit de hele wereld ingezet. De fondsen om dit belangrijke werk te kunnen doen, worden voornamelijk via donaties verkregen. Ook de verkoop van een exclusieve serie sieraden via het door het MKI opgezette project Yoell® draagt bij aan het succes van het MKI. Deze sieraden worden met de hand vervaardigd door HIV-geïnfecteerde vrouwen in Zuid-Afrika.

Het Medical Knowledge Institute is gevestigd in Nederland (Oostvoorne), Zuid-Afrika (Kaapstad) en de Verenigde Staten van Amerika (Springfield/MA) en in 1999 opgericht door dr. Harold E. Robles, oprichter en President Emeritus van het Albert Schweitzer Institute for the Humanities, en dr. Peter J. Bittel, Chairman en CEO van The Futures Health Group. Meer informatie over de werkzaamheden, projecten, workshops en events van het MKI: www.infomki.org

About ABC Ulwazi
Applied Broadcasting Centre (ABC) Ulwazi is a Radio Training and Production House based in Johannesburg, South Africa. We are a Section 21 non-governmental and non-profit organisation with 18a status. Our objectives are the strengthening of the community radio sector in South Africa and the development of radio as a tool for development and education. ABC Ulwazi commits itself to providing professional training and quality programmes in all genres and languages to the community radio sector, as its contribution to the empowerment of South African society.It strives towards service excellence, supported by a strong belief in human rights and equality. for more informatie visit: http://www.abculwazi.org.za/

Over Laurens van Rooyen
Laurens van Rooyen, een van Nederlands bekendste (film)componisten en pianisten, staat niet alleen bekend om zijn prachtige pianomuziek en composities, maar ook om zijn grenzeloze muzikale inspiratie en vernieuwende ideeën. Al in zijn Utrechtse conservatoriumtijd experimenteerde hij, samen met medestudent Herman van Veen, met succesvol muziektheater. Van Rooyen ontving de Gouden Harp voor zijn omvangrijke muzikale oeuvre, waaronder 45 CD's en talloze pianoboekjes voor jong muzikaal talent. De 'Van Rooyen sound', staat bekend om zijn ontroerende, romantische en zuivere klank. Zijn muziek wordt gewaardeerd over de hele wereld: van Japan tot aan de VS, Australië en Zuid-Afrika. Als filmcomponist verwierf hij bekendheid met muziek voor films als Rembrandt, Eline Vere, Een vrouw als Eva en de internationale natuurfilm Serengeti-Symfonie, uitgebracht door Walt Disney. www.laurensvanrooyen.com




Ingezonden persbericht