Ingezonden persbericht


Persbericht

7 december 2010

'The L-factor' zoekt jong Leids talent
Videoclips om jaarwisseling gezellig te houden

De gemeente Leiden organiseert voor jongeren tot 21 een YouTube talentenjacht. Wie mee wil doen neemt alleen of met vrienden een leuk filmpje op. Er is wel een opdracht aan verbonden; maak duidelijk hoe Leiden de jaarwisseling viert, dus zonder vechtpartijen, geen vandalisme, geen overmatig drankmisbruik en vanzelfsprekend geen gestunt met vuurwerk. De spelregels van de talentenjacht zijn vermeld op www.leiden.nl/theL-factor. De inzender van het filmpje dat op 3 januari om 12.00 uur de meeste hits heeft wint de hoofdprijs van ¤500.

Waarom deze actie? We willen jongeren graag op een positieve manier laten meepraten over hoe zij de jaarwisseling in Leiden willen vieren. Wat vinden ze belangrijk, wat zijn hun ideeën, wat doen ze op deze avond? Wie zelf geen filmpje maakt is van harte uitgenodigd om op het Leids talent te stemmen. Om te stemmen mag je overigens wel ouder dan 21 jaar zijn.

Tevreden
De afgelopen jaren is het steeds leuker in Leiden tijdens de jaarwisseling. Er zijn weinig incidenten en vergeleken met een paar jaar geleden is het betrekkelijk rustig. Samen met de politie en de brandweer werkt de gemeente al een paar jaar met succes aan een veilig en vooral gezellig oud en nieuw. Burgemeester Lenferink: 'Eigenlijk zijn we al hartstikke tevreden, maar we hebben afgesproken dat we ook dit jaar nog doorgaan met de ingezette lijn van maatregelen. We treden streng op tegen mensen die er een zooitje van maken. Daar kijk ik niet naar uit. Ik ben wel benieuwd naar de filmpjes'


Deelname aan en stemmen op de 'The L-factor' is volledig digitaal. Via Hyves en verschillende intermediairs (zoals onderwijs, dans- en muziekscholen, sportverenigingen, jongerenwerk) wordt de wedstrijd onder de aandacht gebracht.


- einde bericht -