Ingezonden persbericht


Persbericht Storius B.V.

100 miljoen objecten in één dataopslag systeem!

CAStor, de drijvende kracht achter Storec

Alle apotheken hebben een bewaarplicht van 15 jaar op alle uitgegeven recepten. Deze recepten kunnen apothekers zelf bewaren in archiefkasten of zij kunnen de broers Joep en Martin Oude Veldhuis van Oude Veldhuis Automatisering inschakelen om uitgegeven recepten digitaal te archiveren in haar nieuwste softwareoplossing Storec. Storec is een scan- en archiveringssysteem, waarmee in de apotheek lokaal recepten en andere documenten gescand kunnen worden. Deze recepten worden vervolgens naar het centrale CAStor archief verplaatst. CAStor zorgt voor de beveiliging, beschikbaarheid (en backups) van de receptscans, zodat apothekers altijd aan hun bewaarplicht voldoen.

Om recepten digitaal te archiveren is Oude Veldhuis op zoek gegaan naar een storage oplossing met een automatische controle en replicatie functie. Daarnaast moest de oplossing een hoge betrouwbaarheid en mogelijkheden voor grote schaalbaarheid hebben. CAStor van Storius is hierbij de perfecte match gebleken; CAStor is een revolutionaire (Cloud) storage oplossing voor lange termijn dataopslag dat onbeperkt uitbreidbaar is en alles direct automatisch repliceert. Het CAStor beheer is geheel geautomatiseerd waardoor de beheerlast minimaal is.

De bewaarplicht van recepten is onlangs verhoogd van 6 naar 15 jaar, waardoor het voor de apotheker bijna onmogelijk is om een eigen archief zelf goed te beheren. Doordat veel apothekers al een aardig lokaal digitaal archief hadden opgebouwd en Oude Veldhuis dit converteert naar Storec, is het aantal scans in CAStor binnen enkele maanden al opgelopen tot meer dan 100 miljoen! Ondanks deze aantallen geven de broers Oude Veldhuis aan dat het beheer echt nihil is: "We denken niet eens meer over CAStor na", aldus Martin Oude Veldhuis. Oude Veldhuis heeft op dit moment ruim 1200 van de 1900 apotheken in Nederland als klant. Daarvan hebben inmiddels 200 apotheken al gekozen om recepten digitaal te archiveren in Storec van Oude Veldhuis Automatisering.

Voordelen van CAStor voor Storec

Anders dan bij een traditioneel file systeem is het bij de Cloud storage oplossing van CAStor niet nodig bestandsnamen te geven aan de scans. CAStor genereert per scan een Universeel Uniek ID, waardoor de scans altijd terug te vinden zijn, zonder dat men door een folderstructuur hoeft te bladeren. De lijst met UUID's worden door Oude Veldhuis op 6 verschillende gescheiden locaties opgeslagen, omdat deze lijst volgens de broers Oude Veldhuis net zo waardevol is als de data zelf. De data zelf wordt automatisch gerepliceerd en bewaard op twee geografisch gescheiden locaties, om de gewenste hoge beschikbaarheid te waarborgen. Joep laat weten dat wanneer er een database weg valt, hij met de UUID's een gehele database weer terug kan halen.

De CAStor Cloud van Oude Veldhuis is nog geen moment uit de lucht geweest, ondanks hardware, netwerk en power storingen binnen het netwerk en/of bij de hosting provider. Tot op heden is er nog geen enkele bit van de 100 miljoen scans verloren gegaan. "CAStor blijft altijd draaien!" aldus Joep Oude Veldhuis. Alle bestanden in CAStor worden dagelijks gecontroleerd. In totaal doet het systeem er maar 15 uur over om 100 miljoen objecten na te lopen op correctheid. Mocht er ooit een corrupt bestand tussen zitten, dan word deze onmiddellijk automatisch door CAStor vervangen (op basis van de standaard aanwezige replicatie functionaliteit). Martin geeft aan dat het met een traditioneel filesysteem niet mogelijk is om zoveel informatie te bewaren en te repliceren, maar met CAStor is dit een kleine moeite!

Over Oude Veldhuis Automatisering

Oude Veldhuis stelt momenteel een aantal software tools beschikbaar voor apothekers. Zo zijn programma's beschikbaar voor urenregistratie van werknemers, voor statistische analyse van apotheekbereidingen, voor onderhoud van bereidingsvoorschriften en is er een webtool beschikbaar dat inzicht geeft in risico's bij apotheekbereiding. De nieuwste oplossing van Oude Veldhuis is Storec; dit is een scan- en archiveringssysteem waarmee in de apotheek recepten en andere documenten gescand worden.

Over Storius

Storius is de specialist op het gebied van innovatieve dataopslagsystemen. Storius biedt haar klanten vooral een zinvol advies, technische expertise, professioneel projectmanagement en goed georganiseerde support. Storius biedt met CAStor een flexibel data (archief) opslagsysteem tegen een vriendelijke prijs. CAStor software draait op willekeurige merkonafhankelijke hardware. CAStor is onbeperkt schaalbaar (uitbreidbaar van enkele Terabyte's tot vele Petabyte's) vraagt nauwelijks management en levert daarmee de laagste operationele kosten uit de industrie. Maar belangrijker nog: alle data is altijd veilig en online opgeslagen, op meerdere geografisch gescheiden locatie, is eenvoudig benaderbaar en wordt altijd online automatisch gerepliceerd. Voor meer informatie over het project kunt u contact opnemen met onze Accountmanager Willem Udo. Hij staat u graag te woord om u te informeren over Storius en het beschreven project.

Storius BV
Demmersweg 166
7556 BN Hengelo
Tel: 074 - 850 6445
www.storius.nl
Contactpersoon Marketing & Communicatie: Marnix Geesing (marnix.geesing@storius.nl)