Ingezonden persbericht


Samsung en Google onthullen met Nexus S 's werelds eerste Android 2.3 mobiele telefoon
* Nexus S draait op nieuwste versie van Google's Android platform
* Nexus S bevat Samsung's krachtige mobiele technologie en nieuwste hardwarefeatures
* 4 inch Super LCD display, camera aan voor- en achterzijde en 1 GHz applicatieprocessor

Delft, 7 december 2010 ­ Samsung en Google(TM) hebben de Nexus S(TM) aangekondigd. Dit is 's werelds eerste telefoon die draait op Android 2.3, de nieuwste versie van het Android(TM) platform van Google. De Nexus S is een krachtige smartphone met de nieuwste multimediafeatures.

'Samsung Mobile en Google hebben nauw samengewerkt om consumenten de beste Android smartphone-ervaring te kunnen geven,' vertelt Geert Mol, Marketing Manager Mobile van Samsung Electronics Benelux. 'Met de samenwerking met Google hadden wij de ambitie om het Android platform verder te brengen en een smartphone te creëren, die zowel uiterst functioneel is als een verbazingwekkende gebruikerservaring geeft. Het stemt ons heel tevreden dat uit onze samenwerking met Google weer zo'n mooie oplossing is voortgekomen.'

Ook Google is enthousiast over de ontwikkeling van de Nexus S met Samsung. 'Samen hebben we gezorgd voor een solide integratie van hardware en software. Hierdoor hebben wij nu hét toonaangevende device voor de nieuwste versie van Android in handen,' aldus Andy Rubin, Vice President Engineering bij Google.

Snelste Android smartphone
Voor een briljante kijkervaring is de Nexus S uitgerust met Samsung's Super LCD touchscreen. Het 4 inch contourdisplay heeft een ergonomisch design dat licht gebogen is. Dat belt prettig als je de smartphone tegen je oor houdt. Met een 1 GHz Samsung applicatieprocessor haal je bestanden razendsnel naar je toe, kun je HD-waardige multimediacontent bekijken en verschijnen 3D graphics haarscherp op het display.

Daarnaast kun je zelf de mooiste beelden maken met de Nexus S, die is voorzien van een intern geheugen van 16 GB. De smartphone heeft een 5 megapixel camera en camcorder aan de achterzijde en aan de voorzijde een VGA camera. De gyroscoopsensor geeft een vloeiende gamingervaring als je de smartphone naar boven of onderen kantelt of naar links of rechts helt.

Android 2.3, Gingerbread, is de snelste versie van Android op dit moment. Het vernieuwde platform biedt onder andere een nieuw toetsenbord met multi-touch ondersteuning, internetbellen (VoIP/SIP) en een nieuwe gebruikersinterface. De Nexus S bevat populaire Android features zoals Wi-Fi hotspot, multitasking en Google mobile services, variërend van Google Search(TM), Gmail(TM) en Google Maps(TM) met navigatie tot Voice Actions, Google Voice(TM) en YouTube(TM). Tot slot geeft de Nexus S toegang tot meer dan 100.000 apps en widgets op de Android Market™.

De Nexus S is vanaf het eerste kwartaal 2011 in Nederland verkrijgbaar. De verkoopadviesprijs is nog niet bekend.

Nexus S specificaties
Netwerk
2.5G (GSM/ GPRS/ EDGE) : 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz
3G (HSDPA 7.2Mbps, HSUPA 5.76Mbps) : 900 / 1700 / 2100 MHz OS
Android 2.3 / Gingerbread
Display

4.0' WVGA SUPER LCD (800x480)
Camera

5.0 mega-pixel Camera + VGA front Camera, Auto Focus, Self shot Video
HD(720p@30fps) video playing, Video recording D1 (720x480)@30fps mpeg4, H.264, H.263
Audio
MP3, AAC, AAC+, eAAC+, AMR, AMR-NB,
Extra features
Android Market for more applications and contents
A-GPS
Gyroscope Sensor, Accelerometer, Digital compass, Proximity, Light Connectivity
Bluetooth technology v 2.1 + EDR
USB v2.0 (High-Speed)
Wi-Fi 802.11 b/g/n
Geheugen
16GB iNAND
Afmetingen
63 x 123.9 x 10.9 mm
Accu
1500 mAh

()

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd marktleider op vele gebieden, variërend van monitoren en TV's tot mobiele telefoons en geheugenchips. Als een van de snelst groeiende merken ter wereld behaalde Samsung Electronics in 2009 een totale omzet van US$ 116,8 miljard. Bij het bedrijf werken circa 188.000 mensen op 185 vestigingen in 65 landen in acht onafhankelijk opererende business units: Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, Digital Imaging, Semiconductor en LCD. Samsung Electronics Benelux is met een omzet van meer dan ¤ 1 miljard een van de weinige '1 billion euro companies' in de Benelux. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen naar 0900-SAMSUNG (¤ 0,10 p/m) of www.samsung.com bezoeken.