Ingezonden persbericht


Persbericht

Dutch FilmWorks acquireert nieuwe films en series op AFM

Tijdens de AFM (American Film Market) heeft Dutch FilmWorks, de onafhankelijke filmuitgever die sinds 1998 een toonaangevende rol in de Benelux speelt bij de distributie van Films in zowel de bioscoop, op dvd als op Blu-ray, goede zaken gedaan. Aangekocht zijn onder andere Cogan's Trade (een spannende actie komedie met Brad Pitt en Sam Rockwell in de hoofdrol), Arabian Nights (spektakelfilm in 3D, door de regisseur van The Scorpion King), Red Lights (supernatural thriller door de regisseur van Buried, met in de hoofdrol Robert De Niro, Sigourney Weaver en Cillian Murphy), Walking With Dinosaurs 3D (megaproductie compleet geschoten in 3D, gebaseerd op en door de makers van de populaire BBC serie uit de jaren '90), en Thérèse Desqueyroux (naar de roman van François Mauriac, met in de hoofdrol Audrey Tautou).

Ook op het gebied van Series is Dutch FilmWorks een steeds sterkere speler. Huidige titels zijn onder andere Beagle, Corleone en Pillars of the Earth. Nieuw aangekocht zijn World Without End (epische big budget serie door de makers van Pillars of the Earth) en Camelot (historische actieserie van de makers van The Tudors, met Eva Green en Joseph Fiennes in de hoofdrol).

De derde belangrijke pijler van Dutch FilmWorks is Documentaires. Onder de huidige paraplu vallen brands als BBC's Planet Earth, National Geographic's Great Migrations en Oceans. Nieuw aangekocht is Life. Life is eerder uitgebracht als serie en zal net als Earth een eigen filmversie krijgen. In deze versie worden de mooiste beelden geselecteerd en zullen ook nieuwe baanbrekende scènes worden toegevoegd. BBC's Life: The Movie zal ook te bewonderen zijn in de bioscopen.

Een overzicht van alle aankopen:

Arabian Nights 3D
Regie: Chuck Russell (The Mask, Scorpion King)
Cast: Liam Hemsworth (Knowing), Anthony Hopkins (The Wolfman) Info: In een visueel spektakel in 3-D wordt het klassieke avontuur herverteld.

Avant L'Aube
Regie: Raphaël Jacoulot (Barrage, Le ravissement)
Cast: Sylvie Testud (La Vie en Rose, Beyond Silence), Jean-Pierre Bacri (The Taste of Others) Info: Een hartverscheurende drama over vader en zoon.

The Bay
Regie: Barry Levinson (Rain Man, Sphere, Sleepers) Cast: Christopher Denham (Shutter Island), Michael Beasley (The Great Debaters) Info: Een eco-thriller die draait om een besmettelijke uitbraak in Claridge, Maryland. Het unieke van het verhaal is het vernieuwende perspectief.

Camelot
Regie: Mikael Salomon (The Abyss, Far and Away)
Cast: Claire Forlani, Eva Green, Jamie Campbell Bower, Joseph Fiennes Info: Van de makers van "De Tudors". Budget van $50.000.00.

Cogan's Trade
Regie: Andrew Dominik (The Assassination of Jesse James) Cast: Brad Pitt (Inglourious Basterds, Ocean's 11, 12 en 13), Sam Rockwell (Iron Man, Jarhead) Info: Met Brad Pitt als Jackie Cogan in de hoofdrol.

Dragon Eyes
Regie: John Hyams (Universal Soldier)
Cast: Cung Le (Tekken, Pandorum, Fighting), Jean-Claude van Damme (Universal Soldier) Info: Mixed martial arts specialist Cung Le schittert in deze actiefilm samen met Jean-Claude van Damme.

Life
Regie: Mike Gunton (Yellowstone, Life in the Undergrowth), Martha Holmes (The Blue Planet) Info: Van de makers van Earth en Life, de serie. Life is een viering van de meest briljante en fascinerende verhalen van overleving uit het rijk der dieren

Paranormal Tokyo
Regie: Toshikazu Nagae (Seconds Apart, Toward Darkness) Cast: Aoi Nakamura (Beck), Noriko Aoyama (Legendary Assassin, Nekonade) Info: Gebasseerd op het vervolg van Paranormal Activity.

Red Lights
Regie: Rodrigo Cortés (Buried)
Cast: Robert De Niro, Sigourney Weaver, Cillian Murphy Info: Budget van $20.000.000

Thérèse Desqueroux
Regie: Claude Miller (The Little Thief, The Best Way to Walk) Cast: Audrey Tautou (Amélie, The Da Vinci Code)
Info: Een aangrijpend drama met Audrey Tautou in de hoofdrol.

Transit
Regie: Antonio Negret (Seconds Apart, Toward Darkness) Cast: James Caviezel (The Passion Of The Christ, Déjà Vu), Diora Baird (Wedding Crashers) Info: Een keiharde thriller met James Caviezel in de hoofdrol.

Word Without End
Producent: Ridley Scott, Tony Scott
Cast: TBA
Info: Een epische thriller vol intrige, passie en moord. Het verhaal is gecentreerd rond Kingsbridge, het stadje dat ook centraal staat in The Pillars of the Earth, maar vindt 2 eeuwen later plaats, in een even gevaarlijke en turbulente periode.

Walking With Dinosaurs 3D
Regie: Pierre de Lespinois, Neil Nightengale
Info: Van de makers van de box office smash hit Earth en de makers van de Oscar winnaar Happy Feet. Gemaakt met gebruik van de nieuwste en gepatenteerde 3D technieken.