Ingezonden persbericht


Hilversum, 7 december 2010

PERSBERICHT

Kristel van Eijk (Q-Music) wint RadioBitch Award 2010

Q-Music deejay Kristel van Eijk is de winnares van de RadioBitch Award 2010, de belangrijkste prijs voor radiovrouwen. Dit is vanavond (7 december 2010) bekend gemaakt tijdens de RadioBitches Awards in Podium de Vorstin te Hilversum. Sinds november presenteert Kristel samen met Jasper de Vries en Jeroen Kijk in de Vegte de Q-ochtendshow op Q-Music.

Al eerder werd bekend dat Harmke Pijpers de RadioBitches Oeuvre Award 2010 heeft gewonnen. De andere RadioBitches Awards gingen naar SLAM!FM directeur Jacqueline Bierhorst (BackstageBitch) en nieuwslezeres van onder meer NOVUM Tamara Bok (NewsBitch). Cielke Sijben van 3FM werd uitgeroepen tot TalentBitch. De enige man die een prijs ontving is Timur Perlin. De BNN DJ werd door de genomineerde radiovrouwen uitgeroepen tot Bitches Bastard 2010.

De RadioBitches Awards is een sinds 2007 jaarlijks terugkerend evenement waar Nederlandse radiovrouwen in de spotlights staan. Belangrijk hierbij is de stem van het publiek dat via www.radiobitches.nl een stem uit kon brengen op radiovrouwen die door een bijzondere jury waren genomineerd. De jury bestond dit jaar uit Tineke de Nooij (voorzitter), Erik de Zwart, Marjolein Dekkers, Iwan Reuvekamp, Sieb Kroeske en Pierre Papa.

Dit jaar waren Kristel van Eijk (Q-Music), Lara Rense (NOS) en Willemijn Veenhoven (BNN) genomineerd voor de RadioBitch Award 2010. Ingrid Perez, Suzanne Streefland en Cielke Sijben waren genomineerd voor de TalentBitch Award, Tamara Bok, Maria Punch en Trudy Vendrig voor de NewsBitch Award en Jacqueline Bierhorst, Wyke Potjer en Jantien van Tol voor de BackstageBitch Award.

RadioBitches Awards is een initiatief van V-Academy en wordt georganiseerd door 10 jonge talenten van deze crossmediale opleiding. V-Academy is dé kweekvijver voor jonge, veelbelovende mediatalenten.