Ingezonden persbericht


Totaal onderhoud van 62 Connexxion VDL bussen voor Truckland

VDL Bus & Coach levert deze week 62 Ambassador en Citea bussen af aan Connexxion voor de concessie Zaanstad. Truckland Zaandam is met de busbouwer overeengekomen dat zij met ingang van de afleverdatum (medio december) het volledige onderhoud van deze bussen gaan verzorgen. Daartoe is onlangs een servicelevel agreement tussen VDL, Connexxion en Truckland afgesloten.

De twee-assige Ambassador en de drie-assige Citea bussen van VDL gaan binnen een dagelijks dienstrooster in en rond Zaanstad rijden bij Connexxion. Inmiddels zijn de technici van Truckland Zaanstad geschoold in de specifieke werkzaamheden die aan deze bussen uitgevoerd moeten worden. Connexxion stopt namelijk ook met de technische activiteiten (TSN) in Zaandam. "Voor een periode van negen jaar (met een optie voor nog een jaar) komt de totale service nu dus bij Truckland te liggen", legt Gerard Smelik van Truckland uit. "Dit houdt in dat er dagelijks bussen bij onze nieuwe afdeling (Busservice) voor het onderhoud, reparaties en schadeherstel worden ondergebracht. Wij zorgen dagelijks voor het uitvoeren van de werkzaamheden en een optimale inzet van het nieuwe VDL materieel bij Connexxion in de Zaanstreek. De toegepaste EEV dieseltechniek (die voor 20% gebruikmaakt van biodiesel-red.) en de rest van de aandrijflijn komt op veel punten overeen met bestaande vrachtauto's en vormt du s geen enkel probleem. Waar het team onder leiding van Teun de Vos inmiddels veel tijd en energie in heeft gestoken is het aanleggen van een magazijn en de scholing op de specifieke onderdelen van deze streekbussen. Denk hierbij aan het interieur, dat wij bij schade direct moeten herstellen. Maar ook het onderhoud aan de kachels, de airco, informatiesystemen voor de klant, route-, aanduidings-, verkeersleidings- en knielsystemen en meer van dat soort specifieke zaken al dan niet in samenwerking met de diverse leveranciers. Ontwikkelingen waar wij met behulp van scholing en het aantrekken van de juiste mensen passend op inspelen. Immers, vanaf 14 december zijn wij volledig verantwoordelijk voor het totale onderhoud aan deze bussen. De ervaring heeft inmiddels geleerd dat onderhoud langs de snelweg minder eenvoudig is. Toch hebben wij een aparte servicebus ingericht om ingeval van calamiteiten snel ter plaatse te kunnen zijn om eerste bijstand te bieden. Vanuit de Connexxion zal er ook iemand bij ons gedetacheerd worden voor de afstemming en interpretatie van deze nieuwe ontwikkeling op servicegebied. Ook hebben wij een ervaren bustechnicus van buiten aangetrokken die vanaf januari de rol van voorman bus in gaat vullen."

Grondslag voor deze overeenkomst voor een servicelevel agreement tussen VDL, Connexxion en Truckland. Daartoe behoort ook een 24-uurs service speciaal voor deze bussen. Om tot een optimale dienstverlening richting VDL en Connexxion te komen zullen er in het pand van Truckland Zaandam de nodige veranderingen plaatsvinden. Binnen Truckland is het onderhouden van bussen niet nieuw. Truckland is al langere tijd serviceverlener voor VDL en in de vestiging Velsen houdt men zich al lange tijd bezig met het volledig onderhoud aan toerbussen.

Amsterdam, 7 december2010




Ingezonden persbericht