Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen

29-11-2010

Towards a trilateral research agenda - grensoverschrijdend symposium Waddenacademie

Op woensdag 8, donderdag 9 en vrijdag 10 december vindt in Leeuwarden het symposium 'Towards a trilateral research agenda' over de wadden plaats. Onderwerp van debat is de wetenschappelijke samenwerking tussen Nederland, Duitsland en Denemarken.

Het is voor het eerst dat internationale wetenschappers uit tal van disciplines samenkomen om kennis en ideeën uit te wisselen over de toekomst van het waddenonderzoek. Het symposium is op twee manieren grensoverschrijdend en daarmee uniek: zowel de barrières tussen wetenschappelijke disciplines als die tussen nationale waddenregio's worden geslecht.

Het programma is zeer gevarieerd, van presentaties over zeer uiteenlopende onderzoeksgebieden tot workshops die trilaterale onderzoeksonderwerpen opleveren. De belangrijkste doelen van het symposium:


* belangrijke lacunes in interdisciplinaire kennis definiëren die een plaats verdienen op een trilaterale onderzoeksagenda en
* financieringsmogelijkheden onderzoeken voor trilaterale samenwerking op het gebied van waddenonderzoek, gebaseerd op een integrale systeembenadering.

Het symposium vormt de opmaat naar de dertiende International Scientific Wadden Sea Symposium in 2012. Die dertiende ISWSS-conferentie zal in Nederland plaatsvinden. De Waddenacademie is door het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie gevraagd de organisatie ter hand te nemen.

Klik hier voor het programma van 8, 9 en 10 december. Het aanmeldingsformulier vindt u hier.
Het symposium vindt plaats in it Aljemint, Doelestraat 2-4 in Leeuwarden. Klik hier voor locatie-informatie en de routebeschrijving.




Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen