Universiteit Twente

Lunchlezing Tire-Road Consortium

08 - 08 december 2010

Op donderdag 8 december houdt Timo Meinders van de vakgroep Technische Mechanica een lunchlezing over het Tire-Road Consortium. Binnen dit consortium opereren 4 onderzoeksgroepen van de faculteit CTW die de benodigde expertise samenbrengen op het gebied van bandgedrag, weggedrag en band-wegdek interactie. De lezing is van 12.45 tot 13.30 in Horst C101.

In Nederland is veel kennis en ervaring op specifieke (geïsoleerde) gebieden al aanwezig. Zo is onlangs een geavanceerd levensduur analyse model (LOT) beschikbaar gekomen teneinde meer grip te krijgen op de levensduur van open asfalt soorten. Door deze te combineren in een multidisciplinaire omgeving zoals beoogd door dit consortium kan de volgende stap voorwaarts worden gemaakt in zowel het verbeteren van de kwaliteit en duurzaamheid van wegen als die van banden om zodoende ons transportsysteem verder te optimaliseren. Verder kan een bijdrage geleverd worden aan het reduceren van de nadelige effecten die gepaard gaan met het gebruik van dit transportsysteem. Binnen het consortium werken de groepen Construction Management & Engineering, Elastomer Technology & Engineering, Structural Dynamics & Acoustics en Surface Technology & Tribology samen. Zie ook www.utwente.nl/trc

Er wordt voor een lunch gezorgd. Graag hiervoor aanmelden door een email te sturen naar lezing@ctw.utwente.nl ovv 'Aanmelding lezing 8 december'.

Voor elke tweede donderdag van de maand wordt een CTW leerstoel of onderzoeker gevraagd om een presentatie te houden over eigen vakgebied. Deze presentatie is bedoeld voor alle medewerkers en studenten. Indien je zelf een voordracht wilt doen dan kun je dat laten weten aan de afdeling Communicatie CTW.