Gemeente Boskoop


PERSBERICHT 10.58 - Kerstboom Raadhuisplein wordt feestelijk verlicht

Alle inwoners zijn op woensdagavond 8 december vanaf 19.45 uur van harte welkom bij het feestelijk verlichten van de kerstboom op het Raadhuisplein. Loco-burgemeester Gert Dazler zal om 20.00 uur de kerstboomverlichting officieel ontsteken. Het Pop-In-koor zal daarna diverse kerstnummers ten gehore brengen en er is voor alle aanwezigen warme chocolademelk. Op dinsdag 7 december wordt de 12 meter hoge en 6 meter brede kerstboom geplaatst op het Raadhuisplein. De boom en verlichting zijn geschonken door GROEN-Direkt, een groothandel die door heel Europa kerstbomen levert van 60 cm tot 30 meter hoog.

Het Pop-In-Koor zingt tijdens de avond alvast nummers die zij ook ten gehore zullen brengen op 10 december, tijdens de openingsavond van de Groene Hart Mega Kerstmarkt. Deze kerstmarkt is de grootste overdekte kerstmarkt van Zuid-Holland en vindt plaats in de weekenden van 10 en 17 december in de Plantariumhal op het ITC-terrein. De nadruk van de kerstmarkt ligt op het 'doen'. Het is de bedoeling dat mensen vooral dingen kunnen doen en beleven. Dit kan door bijvoorbeeld het maken van kerststukjes, het meedoen aan workshops én het proeven van hapjes. Verder kan er gebruik gemaakt worden van een indoor skibaan en belangstellenden kunnen meerijden op een arrenslee of gaan langlaufen.

Uiteraard zijn er ook voldoende kerstkramen voor het opdoen van ideeën en is er een horecaplein. Ook de plaatselijke verenigingen en instellingen kunnen zich opgeven met een kraam of activiteit voor de kerstmarkt. Het Cultureel Platform Boskoop biedt deze verenigingen het hele weekend van 10 december een gratis kraam aan op het `verenigingsplein'. Opgeven kan tot en met vrijdag 3 december via alve@planet.nl. Voor meer informatie kunt u bellen naar: 0182-612623. Alle informatie over de Groene Hart Mega Kerstmarkt is te vinden op www.indoorkerstmarkt.nl.