Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Bergermeerpolder

Informatiebijeenkomst kadeverbetering Bergermeerpolder

Publicatiedatum : 1 december 2010

Uit een periodieke controle is gebleken dat de dijk rondom de ringsloot Bergermeer niet meer aan de eisen voldoet. We maken plannen om deze dijk te versterken. Vooral eigenaren en gebruikers van de kade krijgen te maken met de werkzaamheden.

Op 8 december is er een informatieavond over de plannen in zwembad De Beeck, Molenweidtje 2 in Bergen. De zaal is open vanaf 19.30 uur en de bijeenkomst start om 20.00 uur. Tussen 20 en 21 uur vindt een presentatie plaats en is er ruimte voor algemene vragen. Na 21 uur is er gelegenheid tot het stellen van individuele vragen. Er is kaart-materiaal aanwezig. Ook zijn er schetsen van de wijze waarop de kade wordt versterkt.

Aanmelden

Alle eigenaren en gebruikers van de kade zijn per brief uitgenodigd voor de avond. Andere geïnteresseerden zijn ook van harte welkom en kunnen zich via de mail aanmelden bij Nelleke Hanssen.

Ruim 1000 kilometer

De dijkdoorbraak in Wilnis heeft ervoor gezorgd dat er meer aandacht is voor de staat van de boezemkades. De dijk bij Wilnis is één van de zogenaamde boezemkades. Deze kades beschermen de lage polders tegen het water in de boezem. Wij beheren ruim duizend kilometer boezemkade.

Landelijk is bepaald aan welke veiligheidseisen boezemkades moeten voldoen. In 2008 hebben we alle kades aan deze eisen getoetst. Als gevolg daarvan staat de komende jaren ongeveer 65 kilometer dijkverbetering op de rol en komt er vervolgonderzoek naar de sterkte van de kades. De boezemkade rondom de ringsloot Bergermeer maakt deel uit van de eerste 65 kilometer dijkverbetering.
* Meer informatie (waaronder een filmpje)

Renie Hylkema