Première Winterjong 'Slapen is voor Dromers' 8-12 in Theater Bellevue

02/12/2010 11:16

De Zee Theaterproducties

De Nederlandstalige theaterband Winterjong speelt op 8 december de première van het theaterconcert 'Slapen is voor Dromers' in theater Bellevue, Amsterdam. Podiumdichter en liedjesschrijver Boris de Jong brengt 'muziek en poëzie van een slapeloos mens en zijn opgewekte band'. Na de Amsterdamse première volgt een landelijke tournee.

Het nachtelijk wakker zijn

De vijfkoppige band stond in 2007 in de finale van de Grote Prijs van Nederland en kent een verrassend, volstrekt eigen en tijdloos repertoire. Onder regie van Pieter Bouwman (Radio Bergeijk, Poelmo) brengt Boris de Jong zijn dromerige, soms bijtende songteksten en spoken word, bijgestaan door Kris Barczewski op cello, Jelke Smit op piano, Bas Kisjes op de contrabas en Rutger Gernandt op drums. 'Slapen is voor Dromers' is het eerste avondvullende theaterconcert voor Winterjong. Het nachtelijk wakker zijn van de tobbende mens is het voornaamste thema: de uren waarin je je bespied weet door niets dan je eigen demonen.

Tournee

Na de première zal de voorstelling op tournee gaan door Nederland. Voor een actuele speellijst zie www.dezee.nl en www.winterjong.nl . ''Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van het SNS Reaal Cultuurfonds, Het Prins Bernhard Cultuurfonds en Sleepzz: Lekker slapen voor iedereen!.