Gemeente Zoetermeer

Feestelijke overdracht Castellum Palensteyn aan gebruikers

impressie Castellum Palensteyn
Op woensdagmiddag 8 december 2010 is het splinternieuwe Castellum Palensteyn aan het Rakkersveld het sprookjesachtige toneel van de feestelijke overdracht van het gebouw aan de gebruikers van het complex. De overdracht zal in het teken staan van 'winterwonderland'. De wethouders Edo Haan (project Palenstein) en Mariëtte van Leeuwen (onderwijs) en Ed Pannebakker (directeur De Goede Woning) dragen dit Brede Schoolcomplex op theatrale wijze officieel over aan de gebruikers. Naast talrijke gasten zal ook ex-toptennisser Richard Krajicek bij de opening aanwezig zijn. Hij zal op de nieuwe Richard Krajicek-playground voor een groep kinderen een clinic verzorgen.

Midden in de wijk Palenstein, aan het Rakkersveld, is de afgelopen twee jaar het Castellum Palensteyn verrezen: een prachtig, transparant gebouw, uitgerust met zeer moderne voorzieningen op het gebied van leren, wonen en ontmoeten. Het gebouw is ontworpen door MAS Architecten. De Goede Woning heeft het gebouw in samenwerking met de gemeente gerealiseerd. Ook de verschillende organisaties hebben hun intrek genomen in hun nieuwe onderkomen. Nu is de tijd aangebroken om dit unieke gebouw over te dragen aan de mensen die samen het warme hart van het complex vormen: de gebruikers en bewoners.

Gebruikers en bewoners
Het Castellum Palensteyn omvat in totaal 18.000 m2 vloeroppervlak. Het complex huisvest allerlei organisaties: twee basisscholen, een sportzaal met tribune, een Richard Krajicek-playground, voorzieningen voor kinderopvang, buitenschoolse opvang, Centrum voor Jeugd en Gezin Meerpunt, een ontmoetingscentrum, Jeugd Gezondheidszorg, een jongerencentrum en een mediatheek. Verder zijn er in het gebouw opgenomen: een ruimte voor een grand café, 111 huurwoningen, waarvan 45 jongerenwoningen, 14 eengezinswoningen en 52 appartementen en een aantal commerciële ruimten.

Open huis
Voor de bewoners van de wijk Palenstein, groot én klein, zal dit veelzijdige gebouw in de toekomst het bruisend hart van de wijk worden. Op woensdag 8 december houden de twee basisscholen in het Castellum tevens open huis van 10.30-12.00 uur. Op zaterdag 11 december houden de overige gebruikers van 13.00-16.00 uur een open dag.

Zie ook

* www.palensteinvernieuwt.nl