ANBO

Aanbieding tevredensheidsonderzoek contactvervoer


06-12-2010

Persaankondiging

Wat? FNV biedt Tweede Kamer onderzoeksrapport over zorgtaxi aan Wanneer? Woensdag 8 december 2010, tussen 12.20 uur en 12.40 uur Waar? Het Plein, Den Haag
Wie? Agnes Jongerius (vz FNV Vakcentrale), Henk van der Kolk (vz FNV Bondgenoten) en Henk Hartveld (ANBO), Janneke Snijder-Hazelhoff, (vz. vaste kamercie. Infrastructuur en Milieu), Pauline Smeets (vz. cie. Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en tussen de 50 en 100 gebruikers en taxichauffeurs.

FNV biedt Tweede Kamer rapportage tevredenheidsonderzoek onder gebruikers contractvervoer aan

De vaste Kamercommissies voor Infrastructuur en Milieu en Volksgezondheid, Welzijn en Sport krijgen uit handen van Agnes Jongerius, Henk van der Kolk en Henk Hartveld het rapport van een groot onderzoek onder gebruikers van het zogenaamde contractvervoer: de zorgtaxi, het leerlingen- gehandicaptenvervoer.

De FNV Vakcentrale, FNV Bondgenoten en ouderenbond ANBO startten in mei dit jaar een groot onderzoek onder hun achterban naar de tevredenheid van gebruikers van contractvervoer over de kwaliteit van dit vervoer. De organisaties willen de resultaten van dit onderzoek afzetten tegen een nulmeting van begin dit jaar van de overheid, om zo te laten zien dat de kwaliteit van het contractvervoer nog niet vooruit is gegaan. Om dat te bereiken, is volgens de FNV strengere wetgeving nodig.

De nulmeting van de overheid vond plaats naar aanleiding van een zwartboek van FNV Bondgenoten en ANBO uit 2008 met klachten over het contractvervoer. De politiek schrok toen erg van de inhoud van de klachten en gaf de betrokken ministers en staatssecretarissen opdracht om met oplossingen te komen voor de problemen. Dat heeft, behalve de nulmeting, ook geleid tot handboeken met eisen waar aanbesteding aan moet voldoen. De FNV-bonden willen dat die handboeken worden verankerd in wetgeving. Nu is gebruik van de handboeken door aanbestedende gemeentelijke overheden nog vrijwillig.