Persuitnodiging: Presentatie onderzoek Integriteit in lokaal bestuur

06/12/2010 15:52

VNG

PERSUITNODIGING Presentatie onderzoeksresultaten Integriteit in het lokaal bestuur

Woensdag 8 december om 16.00 uur presenteert prof. J.H.J. van den Heuvel van de Vrije Universiteit van Amsterdam de resultaten van een onderzoek naar de integriteit van het lokaal bestuur. In dit onderzoek zijn griffiers en gemeentesecretarissen bevraagd over de aandacht voor integriteit in het lokaal bestuur, de effectiviteit van beleidsinstrumenten en de contouren van de integriteitsproblematiek.

Aansluitend op de presentatie wordt het boek 'Integriteit van het lokaal bestuur. Raadsgriffiers en gemeentesecretarissen over integriteit' aan Kees Jan de Vet, directielid van de VNG overhandigd. Kees Jan de Vet zal daarna kort ingaan op de conclusies van het onderzoek en welke maatregelen nodig zijn.

Tevens zal de vernieuwde regeling voor het melden van misstanden (voorheen klokkenluidersregeling) voor de sector Gemeenten worden gepresenteerd.

Het boek vormt het eindresultaat van een onderzoek door de Onderzoeksgroep Integriteit van Bestuur van de Vrije Universiteit dat door ondersteuning van de VNG en BZK totstand is gekomen.

U wordt van harte uitgenodigd bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn.

Programma:

16.05 - 16.10 uur Inleiding door prof. J.H.J. van den Heuvel (VU)

16.10 - 16.20 uur Toelichting door drs. Zeger van der Wal (VU)

16.20 - 16.30 uur Reactie drs. Kees Jan de Vet (VNG)

16.30 - 17.00 uur Gelegenheid tot vragen stellen

Locatie: VNG, Nassaulaan 12, Den Haag

Tijd : Woensdag 8 december, 16.00 - 17.00 uur. U bent vanaf 15.45 uur van harte welkom welkom voor koffie of thee