Vrije Universiteit Amsterdam

Vrije Universiteit Amsterdam Meer perspectief
7 december 2010

Renate Dorrestein stelt levensvragen tijdens Masteravond VU

Schrijfster Renate Dorrestein treedt 8 december op als speciale gast op de Masteravond van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Deze avond is voor studenten van universiteiten en hbo-instellingen, die naar een geschikte Master-opleiding op zoek zijn, om hun studie te vervolgen.

Workshop

Renate Dorrestein - auteur van bestsellers als Een sterke man en Buitenstaanders en momenteel schrijver op locatie aan de Vrije Universiteit - opent de Masteravond met een workshop over studie- en levensvragen. Dorrestein doet dat in een interactieve sessie, waarin studenten elkaar vragen kunnen stellen over: 'Waar kon je vroeger helemaal in opgaan?' of 'Wat waren de omslagpunten in je leven?. De sessie maakt deel uit van het zogenaamde bierviltjesproject, waarin gesprekspartners steekwoorden op een bierviltje schrijven als bewijs dat een 'echt' gesprek heeft plaatsgevonden.

Bovendien brengt zangeres/accordeonist Fredie Kuiper speciaal voor de Masteravond geschreven liederen ten gehore.

Informatiemarkt

De VU biedt zo'n 100 masteropleidingen aan. Veertig daarvan presenteren zich op de Masteravond, zoals van sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, pedagogiek en psychologie. GeĂŻnteresseerden kunnen voorlichtingsrondes bezoeken en vragen stellen aan studenten en docenten op de informatiemarkt.