Rijksvoorlichtingsdienst

Het Verhalenarchief wint Red Dot Design Award

Het Verhalenarchief van het Nationaal Archief wint dit jaar de Red Dot Design Award (RDDA) in de categorie Communication Design. De RDDA is met meer dan 12.000 inzendingen uit meer dan 60 landen de belangrijkste ontwerpwedstrijd ter wereld. Verantwoordelijk voor het ontwerp van Het Verhalenarchief is Atelier van GOG in Amsterdam. De prijsuitreiking is woensdag 8 december.

Het Verhalenarchief, www.hetverhalenarchief.nl

Sinds 2009 heeft Het Verhalenarchief zich ontwikkeld tot een belangrijk online product van het Nationaal Archief. Het Verhalenarchief is een thematische, interactieve website waarop verhalen uit het Nationaal Archief te lezen zijn en waar het publiek wordt uitgenodigd om persoonlijke verhalen te uploaden. De gebruiker kan het verhaal illustreren aan de hand van documenten, beeldmateriaal, film en audiobestanden. Met Het Verhalenarchief vraagt het Nationaal Archief zijn publiek om een actieve rol te spelen bij het documenteren van recente en eigentijdse geschiedenis. Tot op heden heeft Het Verhalenarchief verhalen verzameld van en over de Nederlandse geschiedenis in New York, de Bevrijding van Nederland in 1944-1945 en de eerste (Italiaanse) gastarbeiders in Nederland in de jaren zestig.

Binnen Het Verhalenarchief bestaat de mogelijkheid om je eigen of je favoriete verhaal te delen via een aantal social media tools, waarvan Facebook en Twitter het bekendst zijn. Ook heeft het Verhalenarchief zijn eigen Twitteraccount (@Verhalenarchief) en Facebook pagina (Verhalenarchief).

Altelier van GOG, www.ateliervangog.nl

Atelier van GOG is een multidisciplinair ontwerpbureau. Van GOG bedenkt en ontwerpt uiteenlopende en verrassende communicatiemiddelen, van logo tot huisstijl, van editorials tot communicatiestrategie. Corporate, cultural & editorial design worden geïntegreerd benaderd.




RVD Mediafeed