Gemeente Grave

Veldcontrole voor de archeologiekaart gemeente Grave

Veldonderzoek van 8 tot 16 december
Op dit moment is archeologisch adviesbureau RAAP bezig met het opstellen van een archeologische waarden- en verwachtingenkaart voor de gemeente Grave. Voor het opstellen van zoân kaart dienen op sommige plaatsen veldcontroles te worden uitgevoerd. Hierbij wordt onder meer gecontroleerd of terreinen (archeologisch) verstoord zijn. Om dit na te gaan worden door medewerkers van RAAP op sommige terreinen enkele proefboringen gezet. Het veldonderzoek vindt plaats tussen woensdag 8 en donderdag 16 december.

Het betreft hier overwegend terreinen in het buitengebied en voornamelijk op agrarische percelen. De boringen worden met een handboor (diameter 7 cm) gezet tot ca 1,5 meter diepte en hebben verder geen verstorende werking. Na het zetten van de boringen worden de gaten weer gedicht en is er aan de oppervlakte niets meer van te zien.

Het kan zijn dat in het kader van het veldonderzoek uw terrein wordt betreden. Mocht dit het geval zijn, dan verzoeken wij u vriendelijk hieraan uw medewerking te verlenen.

Informatie
Mevr. A. Leijdes, cluster Bouwzaken, (0486) 477 277 of de heer Moonen, adviesbureau RAAP, 06 â 13312455.