Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.45 uur

Utrecht, 08-12-2010

Gewapende overval

UTRECHT Dinsdagmorgen werden in de Stationshal twee geldlopers onder bedreiging overvallen.

Rond 11.20 uur kreeg de politie een overvalmelding binnen. De overval had plaatsgevonden in de Stationshal. Ter plaatse troffen agenten twee geldlopers ter hoogte van het Grenswisselkantoor aan. De mannen waren bij de pinautomaat overvallen. Het tweetal werd bedreigd door een onbekende man en gedwongen om geld af te geven. De verdachte wist na de overval te ontkomen. De politie is op zoek naar getuige(n).

Het signalement van de overvaller luidt; man met getinte huidskleur. Hij droeg een blauwe of groene jas met capuchon over zijn hoofd. Verder had hij een zonnebril op en droeg hij een zwarte sjaal met blokmotief. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.:0900 88 44.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 december een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Agenten zagen omstreeks 03.05 uur een automobilist over de Biltstraat rijden. De bestuurder vertoonde vreemd rijgedrag en slingerde van link naar rechts. De 42-jarige man uit Gouda werd aan de kant gezet. Hij moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel had gedronken. Toen de agenten aangaven dat de man was aangehouden, wilde hij niet uit de auto komen.

Hierbij werd hij uiteindelijk geholpen door de agenten, waarna hij geboeid werd overgebracht naar het bureau. De ademanalyse wees 945 ug/l uit. Het rijbewijs van de man werd ingenomen. Hij kreeg een proces-verbaal.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT Op de Predikherenstraat heeft de politie in de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 december een man aangehouden omdat hij een fiets had gestolen.

Via het cameratoezicht werd omstreeks 01.45 uur gezien dat ene man een fiets wegnam uit een rek aan de Predikherenstraat. Toen een politieauto langs kwam rijden, gooide de man de fiets op de grond en liep weg. Een andere man liep naar de fiets toe, pakte hem op en fietste weg. De 51-jarige man uit Utrecht werd door agenten aangehouden en de fiets in beslag genomen.