Gemeente Heemskerk


dinsdag, 07 december 2010

Verbeteringen Gildenplein Broekpolder

De gemeente Heemskerk en de winkeliers werken samen om het Gildenplein een aantrekkelijker winkelgebied te maken. Een projectgroep - winkeliersvereniging, buurtteamleden Broekpolder, Hoorne Vastgoed en de gemeente - heeft verbeterpunten aangegeven. De volgende verbeterpunten worden uitgevoerd.

Er komt meer ruimte op het plein om een markt en andere evenementen te kunnen organiseren. Hiervoor wordt een grote plantenbak verwijderd. Aan de rand van het plein komen extra fietsklemmen en plantenzuilen. Er wordt door de gemeente onderzocht of de verlichting van het plein voldoende is; eventuele donkere, onveilige plekken kunnen op basis van dit onderzoek worden aangepakt. Er worden vijf extra parkeerplaatsen aan de Weergang aangelegd. De ervaring leert dat bezoekers niet de auto in de parkeergarage willen parkeren voor het enkel halen van een visje, brood of een krantje. Deze parkeerplaatsen kunnen in de avond worden gebruikt voor Restaurant La Citadel of omwonenden. Ook is het plan om de ondergrondse GFT en restcontainer te verplaatsen naar de overzijde van de weg, uit het zicht van het restaurant. De containers worden verplaatst naar het parkeervak en het parkeervak wordt opnieuw aangelegd op de plek waar nu de containers staan.

Zaterdagmarkt
De winkeliersvereniging wil een zaterdagmarkt beginnen op het Gildenplein met tien losse standplaatsen. De waren die daar worden verkocht zijn bedoeld als aanvulling op het assortiment van de winkels. Hierbij wordt gedacht aan groenten, kaas, noten en bloemen. Van Hoorne Vastgoed, tenslotte, wil reclameborden plaatsen om de naamsbekend van het Gildenplein te vergroten en de parkeergarage meer bekendheid te geven.

---