Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.30 uur

Utrecht, 08-12-2010

Bewoners overvallen

MIJDRECHT In de ochtend van dinsdag 7 december vond een overval plaats op de bewoners van een woning.

Een aantal mannen drong rond 07.45 uur een woning aan de Vijzelmolen binnen en bedreigde de bewoners met een wapen. De mannen wisten onder deze bedreiging diverse goederen buit te maken. Hierna verlieten zij de woning en zijn weggegaan in een onbekende richting. Vermoedelijk is daarbij gebruik gemaakt van een motorvoertuig, maar dat is niet zeker.

De recherche van het district Rijn & Venen onderzoekt de zaak. Aan getuigen die op dinsdagochtend iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Vijzelmolen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Autokrakers

WOERDEN Agenten hebben in de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 december drie mannen aangehouden in verband met een autokraak.

Rond 02.40 uur kreeg de politie de melding dat drie mannen op de Athenelaan in een auto aan het inbreken waren. Agenten gingen ter plaatse, maar de vogels bleken al te zijn gevlogen. Zij hadden een navigatiesysteem uit de auto gestolen. Bij een onderzoek in de omgeving werden de verdachten aanvankelijk niet aangetroffen. Korte tijd later zagen agenten echter een auto op de Amsterdamlaan rijden. Bij controle van de drie inzittenden bleken zij geheel aan het signalement te voldoen. In de auto lag autokrakersgereedschap. Daarop hielden de agenten de verdachten, een man van 24 jaar en twee mannen van 28 jaar allen uit Litouwen, aan. Het drietal is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten. Hun auto is in beslag genomen.

Te hard

MAARSSEN Een automobilist reed op dinsdagmiddag 7 december meer dan 50 km/u te hard en moest zijn rijbewijs inleveren.

Rond 12.10 uur zagen agenten een automobilist met hoge snelheid over de Zuilense Ring rijden in de richting van de Rijksweg A2. Zij gingen achter hem aan en klokten hem op een snelheid van 157 km/u, terwijl daar een maximumsnelheid van 100 km/u. De automobilist, een 26-jarige man uit Utrecht, werd aan de kant gezet. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Gezamenlijke verkeerscontrole

MAARSSEN De politie heeft op dinsdag 7 december in samenwerking met de Inspectie Verkeer en Waterstaat en de Belastingdienst een verkeerscontrole vooral gericht op personenvervoer en rijonderricht gehouden.

De controle vond van 08.00 uur tot 15.00 uur op de Zuilense Ring plaats. Met de volgende resultaten:

* Vijftien taxis gecontroleerd, waarbij alles in orde bleek te zijn.
* Vijfenvijftig lesautos gecontroleerd, waarbij dertien cursisten de rijles moesten staken omdat zij zich niet konden legitimeren. Tevens kregen twee rijinstructeurs een bekeuring omdat zij niet de benodigde extra spiegels hadden.

* Door de ANPR-autos van de politie en Belastingdienst werden in totaal 6805 kentekens gescand. Dat leverde tientallen hits op voor de Belastingdienst voor in totaal 117.000 euro. Ter plaatse werd 7805 euro voldaan (contant c.q. gepind). Op acht autos werd beslag gelegd.

* Agenten schreven vijf processen-verbaal uit en drie automobilisten moesten openstaande boetes betalen.

Fietser gewond

ABCOUDE Bij een aanrijding tussen een fietser en een auto raakte op dinsdagochtend 7 december de fietser gewond.

Rond 07.45 uur reed een 57-jarige automobilist uit Abcoude over de Molenweg. Hij stopte voor de haaientanden bij de kruising met de Hoogstraat. Toen hij geen verkeer zag naderen, trok hij op, maar zag daarbij een 59-jarige fietser uit Abcoude over het hoofd. De fietser werd door de auto aangereden en kwam ten val. Daarbij brak hij zijn schouderblad. Hij is per ambulance naar het AMC in Amsterdam gebracht.