Gemeente Barneveld


Naamgeving Voorthuizen-Zuid

Wat wordt de nieuwe naam van de woonwijk Voorthuizen-Zuid? Wordt het `Heelvelt', `Schooneng', `Holzeneng', `Zeumereng' of toch `Holzenbosch'? De gemeente Barneveld heeft de afgelopen periode meer dan vijftig naamsuggesties ontvangen. Een jury heeft uit de inzendingen vijf mogelijke wijknamen geselecteerd. Inwoners van Barneveld kunnen via de website van de gemeente hun stem uitbrengen op één van deze namen. Begin 2011 wordt de nieuwe wijknaam voor Voorthuizen-Zuid bekendgemaakt.

De gemeente Barneveld realiseert ten zuiden van Voorthuizen een nieuwe woonwijk. De nieuwe wijk heeft tijdelijk de naam Voorthuizen-Zuid gekregen, maar de gemeente wil de wijk graag een `eigen' naam geven. Inwoners uit Barneveld werden opgeroepen om één of meer namen in te dienen. Daarvan hebben ruim veertig inwoners gebruik gemaakt. In totaal werden meer dan 50 namen ingediend.

Keuze
De gemeente Barneveld heeft vijf namen geselecteerd uit de ingezonden suggesties. Deze namen zijn:

* Heelvelt (op een oude kaart staat het gebied als Heelvelt gemeld)
* Schooneng (in verband met de Schoonengweg)
* Holzeneng (ontleend aan de boerderij Holzenbosch en de oude gebiedsaanduiding `eng')

* Zeumereng (in verband met het gebied Zeumeren)
* Holzenbosch (ontleend aan de boerderij Holzenbosch)

Welke naam wordt het?
Inwoners van Barneveld kunnen tot en met woensdag 22 december 2010 hun stem uitbrengen op één van de vijf vermelde namen. Dat kan via de internetsite van de gemeente Barneveld. Ga daarvoor naar de poll Naamgeving Voorthuizen-Zuid via de link onderaan deze pagina. Het is niet zo, dat de naam met de meeste stemmen automatisch wint. De jury houdt hier wel nadrukkelijk rekening mee. De uiteindelijke naam van de nieuwe woonwijk wordt begint 2011 bekendgemaakt.

Poll Naamgeving Voorthuizen-Zuid

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl