Gemeente Dongen

Gedeputeerde Lily Jacobs bezoekt Dongen

Publicatiedatum: 8-12-2010

Mevrouw Lily Jacobs, gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant heeft vrijdag 3 december een bezoek gebracht aan de gemeente Dongen. Zij werd ontvangen door het voltallige college van burgemeester en wethouders en door het bestuur van de Vereniging Industrieel Contact Dongen (VICD).

Het bezoek begon met een rondleiding en presentatie bij Ardagh Glass op bedrijventerrein De Wildert in Dongen. De internationale glasproducent vertelde onder andere over de kansen die er liggen rond het gebruik van reststromen energie.

Bezoek gedeputeerde Lily Jacobs aan Ardagh Glass B.V. in Dongen.

Daarna werd mevrouw Jacobs door ondernemers en raadsleden ontvangen op de locatie van Van Loon Elektrotechniek op bedrijventerrein Tichelrijt. Aanleiding was de afronding van de revitalisering op dit terrein. De provincie en het Rijk hebben hiervoor subsidie verleend. Mevrouw Jacobs wilde graag het resultaat zien en met ondernemers in gesprek gaan over beheer en onderhoud op een bedrijventerrein.

De afgelopen jaren heeft Tichelrijt een flinke opknapbeurt ondergaan. Ook is er een beheerorganisatie opgezet: Platform Beheer Tichelrijt. Burgemeester Simone Dirven-van Aalst gaf aan dat samenwerking de rode draad is. 'In Dongen doen we de dingen echt samen. Tichelrijt is daar een mooi voorbeeld van. Samen maken we werk van beheer en onderhoud, zodat Tichelrijt toekomstbestendig is.'

' Burgemeester Simone Dirven-van Aalst krijgt uitleg over het glasproductieproces.

De gedeputeerde was onder de indruk van het resultaat van de revitalisering en gaf complimenten voor de wijze waarop de gemeente en het bedrijfsleven in het Platform Beheer Tichelrijt samenwerken. Ter gelegenheid van de oplevering gaf zij vrijdag het startsein voor de nieuwe website www.platformtichelrijt.nl. Zij schreef zich meteen in voor de digitale nieuwsbrief van het platform en riep de aanwezigen op dat ook te doen.