Veilig Amsterdam

Veiligheidsteam

vov

---

OV nog veiliger door Veiligheidsteam

8 december 2010

Sinds september heeft het team Veiligheidsteam Openbaar Vervoer (VOV) extra aandacht voor gesignaleerde overvallers en straatrovers. Afgelopen november heeft het VOV haar 550e gesignaleerde in 2010 aangehouden. Zo draagt het team haar steentje bij aan de aanpak van misdrijven binnen de regio en een veiliger openbaar vervoer. In Amsterdam reizen dagelijks zo'n 800.000 mensen met het openbaar vervoer.

Het afgelopen jaar heeft het VOV meer succes geboekt: het team heeft gezorgd voor een forse daling van het aantal gevallen van zakkenrollerij en een daling van de overlast in het algemeen. Het Amsterdamse Veiligheidsteam Openbaar Vervoer bestaat uit 150 handhavers van Stadstoezicht en politie en is herkenbaar aan hun gele jassen. Sinds 2007 zorgt het team door toezicht en handhaving voor een vermindering van criminaliteit en overlast in tram, bus en metro.

Stadsregio Amsterdam, gemeente Amsterdam, GVB, Connexxion, Arriva, NS, KLPD, politie Amsterdam-Amstelland, Stadstoezicht en Openbaar Ministerie werken samen aan het verder verbeteren van de veiligheid in het openbaar vervoer. De aanpak bestaat onder andere uit toezichthouders, controleurs en conducteurs bij vervoerbedrijven, een hogere strafeis en cameratoezicht.