Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 10.40 uur

Utrecht, 08-12-2010

Inbrekers aangehouden

RHENEN Een 59-jarige man uit Utrecht en een 49-jarige man zonder vast woon- of verblijfadres zijn woensdag 8 december omstreeks 02.20 uur aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van een inbraak in een bedrijf aan de Rijksstraatweg.

Een getuige had gezien dat een bestelbus het terrein bij het bedrijf was opgereden en vertrouwde dit niet. Hij stelde de politie in kennis, die poolshoogte nam. Juist op het moment dat de politie het pand naderde, vluchtten de twee weg, maar konden vrijwel meteen worden aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de toegangsdeur van het bedrijf was opengebroken en dat de bestelbus, die naar binnen was gereden, was volgeladen met winterbanden en velgen. De bestelbus was voorzien van gestolen Engelse kentekenplaten. De twee zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De bestelbus met daarin de gestolen goederen, is in beslag genomen.

Bewoner aangehouden

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Een 38-jarige man is dinsdag 7 december omstreeks 17.55 uur aangehouden, omdat hij dreigde zijn woning in brand te steken.

Politiemensen waren rond 16.55 uur bij de man aan de deur gegaan en maakten hem duidelijk dat hij tien dagen gevangenisstraf moest uitzitten. Toen de man dat hoorde, pakte hij plotseling een jerrycan, sprenkelde vloeistof, vermoedelijk terpentine, uit over de vloer en dreigde dit aan te steken. Uit veiligheidsoverwegingen verlieten de politiemensen de woning, waarna brandweer, ambulance en meer politiemensen ter plaatse kwamen. De wegen in de directe omgeving werden voor het verkeer afgesloten. Een arrestatie-eenheid wist de man zonder verdere problemen in zijn woning aan te houden. Bij het overbrengen van de man naar het arrestantencomplex in Houten, deelde hij een kopstoot uit, waardoor een politieman licht gewond raakte. De man is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Rijbewijs automobilist ingevorderd

RHENEN Een 26-jarige automobilist uit Wageningen moest na een forse snelheidsovertreding zijn rijbewijs inleveren.

Op dinsdag 7 december omstreeks 20.15 uur haalde de bestuurder op de Utrechtseweg in Elst een onopvallende politieauto in. Die besloten hem te volgen en klokte hem op een snelheid van 120 km/u, waar 50 km/u in verband met wegwerkzaamheden was toegestaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij raakte zijn rijbewijs kwijt.