Politie Drenthe

Woensdag 8 december 2010

Provincie Drenthe, 08-12-2010

Rijden onder invloed

MEPPEL De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 63-jarige man uit Meppel aangehouden op verdenking van rijden onder invloed aan het Slotplantsoen. De man blies op het politiebureau 265 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden

EMMEN Agenten hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een 34-jarige man uit Emmen aangehouden aan de Statenweg op verdenking van mishandeling van zijn ex-vriendin en wegens overtreding van de vreemdelingenwet.

Jongen aangehouden wegens winkeldiefstal

HOOGEVEEN De politie heeft dinsdagmiddag een 18-jarige jongen uit Hoogeveen aangehouden in een winkel aan de Hoofdstraat. De jongen zou parfum hebben gestolen ter waarde van 22,95. Na verhoor is hij heengezonden met een boete van 150,-.

Verlaten plaatsen ongeval en rijden onder invloed

VRIES Agenten hebben dinsdagmiddag een 59-jarige man uit Assen aangehouden in een woning aan de Smetanalaan in Assen. De man wordt verdacht van het doorrijden na een aanrijding en rijden onder invloed. Een 55-jarige vrouw uit Zeijen deed s middags melding van een aanrijding. Een onbekende man botste met zijn auto tegen haar voertuig en verliet de plaats van het ongeval zonder een woord te wisselen. De vrouw noteerde het kenteken en belde de politie. Kort daarna werd de man uit Assen aangehouden als verdachte van dit voorval. Op het bureau blies hij 330 ugl. Tegen hem is verbaal opgemaakt.

Bromfietser zonder rijbewijs negeert stopteken

ASSEN De politie heeft dinsdagavond een 20-jarige bromfietser aangehouden in een tuin bij een woning aan de Batingestraat. Agenten zagen de bromfietser rijden over de Nobellaan zonder licht. Zij zijn achter de man aangereden en gaven hem meerdere malen een stopteken. De man ging er echter vandoor. Door zijn rijgedrag veroorzaakte hij bijna een aanrijding met een tegemoetkomende fietser. Bij de Zwartwaterseweg ging hij er te voet vandoor en werd uiteindelijk door agenten in een tuin aangetroffen. De man, die niet in het bezit was van een rijbewijs en meerdere malen het bevel van de politie negeerde, is ingesloten voor verhoor.

Politie zoekt getuigen van inbraak bij bedrijf

ROGAT Dinsdagavond is tussen 17.00 uur en 19.00 uur ingebroken bij een bedrijf aan de Industrieweg in Rogat. Onbekenden hebben de kluis ontvreemd. De eigenaar deed aangifte. De politie vraagt getuigen van dit voorval zich te melden via 0900-8844.

Bestuurster gewond geraakt bij verkeersongevallen

SMILDE Een 31-jarige vrouw uit Smilde is dinsdagmorgen gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Eekhoutswijk in Smilde. De bestuurster is uit haar voertuig bevrijd door de brandweer en per ambulance onder meer met een botbreuk naar het ziekenhuis vervoerd. Gladheid speelde vermoedelijk een rol bij het ongeval.

HOOGEVEEN Een bestuurster van een auto (leeftijd en woonplaats nog niet bekend) reed dinsdagmiddag op de A28 op de linkerrijstrook. Door nog onbekende oorzaak raakte ze in de linker berm. Uiteindelijk sloeg de auto over de kop en belandde ze in de sloot. De brandweer heeft de vrouw uit haar voertuig bevrijd. Ze is met rugklachten naar het ziekenhuis in Hoogeveen gebracht.

Politie zoekt getuigen overval

EMMEN Op zondagavond heeft een overval plaatsgevonden op een snackbar aan de Middenhaag in Emmen. Rond 21.45 uur bedreigde een nog onbekende man de eigenaar en zijn vrouw met een mes. In de zaak waren verder geen klanten aanwezig. Door kordaat optreden van de eigenaar koos de overvaller het hazenpad zonder een buit mee te nemen. Volgens een getuige zou de dader zijn weggefietst in de richting van het winkelcentrum. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.

Winkeldiefstal

NIEUW BUINEN De politie heeft dinsdagmiddag een 71-jarige vrouw uit Drouwen aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Parklaan in Nieuw Buinen. Zij had een pakje sigaretten meegenomen zonder te betalen. De vrouw is door de politie gehoord en met een proces-verbaal heengezonden.

Aanrijding A28

EELDE - Woensdagochtend vond er een aanrijding plaats op de A28 nabij Eelde. 6 autos en een vrachtwagen kwamen met elkaar in botsing. Vooral blikschade was het gevolg. 2 bestuurders zijn voor controle naar het ziekenhuis vervoerd met nekklachten. De weg was enige tijd afgesloten in verband met de kettingbotsing. De oorzaak is waarschijnlijk een verkeerde inschatting van de situatie en een daaropvolgende remactie. Er was, zoals het er nu uitziet, geen sprake van plaatselijke gladheid.

Jongeman aangehouden voor bedreiging

EMMEN De politie heeft dinsdagochtend een 15-jarige jongeman uit Veenoord aangehouden. Hij had onenigheid gekregen met zijn docent op een school aan de Houtweg in Emmen. Hierbij bedreigde hij de docent. De school alarmeerde de politie waarna de jongeman is aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek.