Gemeente Schagen

Bezuinigingsvoorstellen Schagen in openbaarheid behandeld

Het ontwerpvoorstel aan de raad over de bezuinigingsvoorstellen voor de jaren 2012 â 2015 is beschikbaar.
De gemeenteraad wil een besluit over de bezuinigingen zorgvuldig voorbereiden. In de maanden september en oktober hebben fracties uit de raad zich verder verdiept in de mogelijkheden voor bezuinigingen op basis van allerlei ideeën om te bezuinigingen (âhet mandjeâ genoemd). Het mandje werd op 30 september 2010 openbaar beschikbaar gesteld en hierover hebben raadsfracties op 28 oktober 2010 verder gesproken.

De ideeën werden geordend, waarbij 4 categorieën (kwadranten) van mogelijkheden zijn benoemd:
Karakter van de ordening:

1. Wenselijk en uitvoerbaar

2. Niet wenselijk, wel uitvoerbaar

3. Wenselijk en niet-uitvoerbaar

4. Niet wenselijk, niet uitvoerbaar

Het college heeft het mandje aan de hand hiervan geactualiseerd. Dit is voor een ieder te lezen via de site van de gemeente Schagen (menu rechts, de knop âbezuinigingsvoorstellenâ. Naast een bezuiniging op het onderhoud van kapitaalgoederen en het budget voor personele uitgaven, stelt het college voor in 2012 ook de bezuinigingsmogelijkheden uit kwadrant 1 in te zetten. Voor 2013-2015 komen daar ook de mogelijkheden van kwadrant 2 bij. De raadsfracties zullen in een (extra) vergadering van de commissie AZM (samen met de leden van de andere commissies GGZ en SLZ) op 15 december 2010 de voorstellen van het college verder bespreken. Een ieder die wat over het bezuinigingsvoorstel wil zeggen is welkom.

De procedure rond de bezuinigingsvoorstellen is als volgt: Besluitvorming (informeren, meningsvormend en besluit): openbaar
- 15 december 2010: commissie AZM/SLZ/GGZ

- 31 december 2010: publicatie raadsstukken
- 12 januari 2010: raadsvergadering